Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκτός τεκμηρίων τα αυτοκίνητα έως 2.000 κυβικά

Εκτός τεκμηρίων θα μείνουν εν τέλει τα αυτοκίνητα ως και 2000 κυβικά εκατοστά. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης στον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Εκτός τεκμηρίων τα αυτοκίνητα έως 2.000 κυβικά                                             

Εκτός τεκμηρίων θα μείνουν εν τέλει τα αυτοκίνητα ως και 2000 κυβικά εκατοστά. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης στον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΣΕΑΑ, οριστική είναι η απόφαση για τη με επιβολή οιουδήποτε μέτρου για τα αυτοκίνητα ως και 2.000 κυβικά εκατοστά.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη συνάντηση οι εκπρόσωποι του δ.σ. του ΣΕΑΑ Α. Ανδρικόπουλος, Ν. Πατσατζής, Π. Λάσκαρις και Γ. Βασιλάκης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Στη συνάντηση αυτήν ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε –σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ– κατηγορηματικά ότι:

• Η χρήση των αυτοκινήτων ως και 2.000 κυβικά εκατοστά δεν θα υπάγεται στα νέα μέτρα.

• Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επανέλθουν τα τεκμήρια από τη χρήση των επιβατικών αυτοκινήτων με τον στρεβλό τρόπο που αυτά εφαρμόστηκαν ως το 2003. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε το νέο μέτρο θα έχει εντελώς διαφορετική ονομασία, ώστε να σταματούν αμετάκλητα οι συνειρμικοί συσχετισμοί με τα «τεκμήρια» του παρελθόντος.

• Το νέο μέτρο θα θέτει ως ελάχιστο, για τα αυτοκίνητα πλέον των 2.000 κυβικών εκατοστών, φορολογητέο εισόδημα το πραγματικό ετήσιο μέσο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων ανά κλιμάκιο κυβισμού, που θα προκύπτει ως άθροισμα από τις δαπάνες καυσίμου, ασφάλισης, συντήρησης και τελών κυκλοφορίας.

Στο εύλογο ερώτημα των εκπροσώπων του ΣΕΑΑ για την αντίστοιχη αντιμετώπιση των λοιπών περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, σκάφη αναψυχής), με δεδομένο ότι οι σχετικές δαπάνες θα αθροίζονται, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι και για το σύνολο των στοιχείων αυτών θα ισχύσει ακριβώς η ίδια λογική του πραγματικού κόστους χρήσης.

Ο ΣΕΑΑ επί του παρόντος επεξεργάζεται τα στοιχεία προσδιορισμού του μέσου ετήσιου κόστους χρήσης των αυτοκινήτων άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών.

Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο