Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έμμισθοι δικηγόροι: «Διαμαρτυρία για τις κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ των εμμίσθων δικηγόρων του Δημόσιου Τομέα»

28 Μάρτιου 2018 Σχόλια
Έμμισθοι δικηγόροι: «Διαμαρτυρία για τις κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ των εμμίσθων δικηγόρων του Δημόσιου Τομέα»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων


emmisthos.blogspot.gr

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε σήμερα η Ένωση Εμμίσθων Δικηγόρων για το ζήτημα της τεράστιας καθυστέρησης της έκδοσης εγκυκλίου ή οδηγιών για τις κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ των εμμίσθων δικηγόρων του Δημόσιου Τομέα και των λοιπών δικηγόρων που εξομοιώνονται ασφαλιστικά με αυτούς (ειδικοί επιστήμονες, συνεργάτες, μετακλητοί κλπ.). Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής (αυτούσια μπορείτε να την βρείτε εδώ):

Αθήνα 28.3.2017

Προς: 1. Υπουργό Εργασίας Κοιν.Ασφάλισης και Κοινωνικής Προστασίας.
2. Υφυπουργό Εργασίας Κοιν.Ασφάλισης και Κοινωνικής Προστασίας.
3. Διοικητή Ε.Φ.Κ.Α.

Κοιν: Πρόεδρο Ολομ. Δικηγορικών Συλλόγων

Ενταύθα

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

κ.κ.Υφυπουργέ και Διοικητά,

επανερχόμενοι σε επιστολές μας από 31.1.2017 και 7.3.2017, στις οποίες σας είχαμε θέσει διάφορα ασφαλιστικά θέματα των εμμίσθων δικηγόρων, για τις οποίες ουδέποτε λάβαμε απάντηση, επιθυμούμε να σας θέσουμε ένα μείζον θέμα, το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια ταλαιπωρία σε εκατοντάδες εμμίσθους δικηγόρους του δημόσιου τομέα, αλλά και εκατοντάδες εξομοιούμενους προς αυτούς, όπως ειδικοί συνεργάτες, ειδικοί επιστήμονες, μετακλητοί κλπ. που έχουν την ιδιότητα του δικηγόρου και ασφαλίζονται κατά το Νόμο στους τέως Τομείς Νομικών και Δικηγόρων του τ.ΕΤΑΑ.

Ως είναι γνωστόν με μεγάλη καθυστέρηση εξεδόθη η εγκύκλιος 28/2017 του ΕΦΚΑ με την οποία καθορίστηκαν οι όροι ένταξης των εμμίσθων δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα στον ΕΦΚΑ. Με την ίδια εγκύκλιο καθορίστηκαν οι σχετικοί κωδικοί και τα πακέτα κάλυψης για ένταξη αυτών στο σύστημα Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων του ΕΦΚΑ.

Καίτοι όμως έχει περάσει χρονικό διάστημα 15 μηνών! από την έναρξη εφαρμογής του Ν.4387/2016 αναφορικά με τις κρατήσεις των εμμίσθων δικηγόρων (άρθρα 38, 35, 41 και 98) καμία εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί αναφορικά με τις κρατήσεις των εμμίσθων δικηγόρων (άρθρα 38, 35, 41 και 98), ούτε έχουν δοθεί οδηγίες από το Υπουργείο ή τον ΕΦΚΑ, ώστε να είναι δυνατή η ένταξη και των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου Τομέα στο σύστημα των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (με καθορισμό κωδικών και πακέτων κάλυψης), με αποτέλεσμα εκατοντάδες έμμισθοι δικηγόροι και λοιποί εξομοιούμενοι με αυτούς από ασφαλιστικής απόψεως είτε να μην έχουν κρατήσεις στις αποδοχές τους, είτε οι κρατήσεις να είναι έναντι και χωρίς ύπαρξη δυνατότητας απόδοσης.

Είναι προφανές, πως η μακροχρόνια αυτή καθυστέρηση, βλάπτει τα συμφέροντα χιλιάδων εμμίσθων δικηγόρων και λοιπών συναδέλφων που αμείβονται με μισθό, αφού βρίσκονται σε διαρκή αβεβαιότητα ως προς το ύψος των αποδοχών τους, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων θα κληθούν να καταβάλουν αναδρομικές κρατήσεις πολλών μηνών και χιλιάδων ευρώ. Αντίστοιχα βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον του ΕΦΚΑ, αφού κωλύεται η είσπραξη των μηνιαίων εισφορών, όχι μόνον των εμμίσθων δικηγόρων αλλά και χιλιάδων δημοσίων λειτουργών

Ζητούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων αυτών, την έκδοση σχετικής εγκυκλίου για τους εμμίσθους δικηγόρους του δημοσίου τομέα, και την επιβολή αναδρομικών εισφορών σε διπλάσιες δόσεις από τους μήνες οφειλής.

Μετά τιμής

Για την ΕΕΔ

Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Π. Κουτσόλαμπρος
Δικηγόρος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης