Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Έμμισθοι δικηγόροι: «Διαμαρτυρία για τις κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ των εμμίσθων δικηγόρων του Δημόσιου Τομέα»Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων


emmisthos.blogspot.gr

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε σήμερα η Ένωση Εμμίσθων Δικηγόρων για το ζήτημα της τεράστιας καθυστέρησης της έκδοσης εγκυκλίου ή οδηγιών για τις κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ των εμμίσθων δικηγόρων του Δημόσιου Τομέα και των λοιπών δικηγόρων που εξομοιώνονται ασφαλιστικά με αυτούς (ειδικοί επιστήμονες, συνεργάτες, μετακλητοί κλπ.). Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής (αυτούσια μπορείτε να την βρείτε εδώ):

Αθήνα 28.3.2017

Προς: 1. Υπουργό Εργασίας Κοιν.Ασφάλισης και Κοινωνικής Προστασίας.
2. Υφυπουργό Εργασίας Κοιν.Ασφάλισης και Κοινωνικής Προστασίας.
3. Διοικητή Ε.Φ.Κ.Α.

Κοιν: Πρόεδρο Ολομ. Δικηγορικών Συλλόγων

Ενταύθα

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

κ.κ.Υφυπουργέ και Διοικητά,

επανερχόμενοι σε επιστολές μας από 31.1.2017 και 7.3.2017, στις οποίες σας είχαμε θέσει διάφορα ασφαλιστικά θέματα των εμμίσθων δικηγόρων, για τις οποίες ουδέποτε λάβαμε απάντηση, επιθυμούμε να σας θέσουμε ένα μείζον θέμα, το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια ταλαιπωρία σε εκατοντάδες εμμίσθους δικηγόρους του δημόσιου τομέα, αλλά και εκατοντάδες εξομοιούμενους προς αυτούς, όπως ειδικοί συνεργάτες, ειδικοί επιστήμονες, μετακλητοί κλπ. που έχουν την ιδιότητα του δικηγόρου και ασφαλίζονται κατά το Νόμο στους τέως Τομείς Νομικών και Δικηγόρων του τ.ΕΤΑΑ.

Ως είναι γνωστόν με μεγάλη καθυστέρηση εξεδόθη η εγκύκλιος 28/2017 του ΕΦΚΑ με την οποία καθορίστηκαν οι όροι ένταξης των εμμίσθων δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα στον ΕΦΚΑ. Με την ίδια εγκύκλιο καθορίστηκαν οι σχετικοί κωδικοί και τα πακέτα κάλυψης για ένταξη αυτών στο σύστημα Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων του ΕΦΚΑ.

Καίτοι όμως έχει περάσει χρονικό διάστημα 15 μηνών! από την έναρξη εφαρμογής του Ν.4387/2016 αναφορικά με τις κρατήσεις των εμμίσθων δικηγόρων (άρθρα 38, 35, 41 και 98) καμία εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί αναφορικά με τις κρατήσεις των εμμίσθων δικηγόρων (άρθρα 38, 35, 41 και 98), ούτε έχουν δοθεί οδηγίες από το Υπουργείο ή τον ΕΦΚΑ, ώστε να είναι δυνατή η ένταξη και των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου Τομέα στο σύστημα των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (με καθορισμό κωδικών και πακέτων κάλυψης), με αποτέλεσμα εκατοντάδες έμμισθοι δικηγόροι και λοιποί εξομοιούμενοι με αυτούς από ασφαλιστικής απόψεως είτε να μην έχουν κρατήσεις στις αποδοχές τους, είτε οι κρατήσεις να είναι έναντι και χωρίς ύπαρξη δυνατότητας απόδοσης.

Είναι προφανές, πως η μακροχρόνια αυτή καθυστέρηση, βλάπτει τα συμφέροντα χιλιάδων εμμίσθων δικηγόρων και λοιπών συναδέλφων που αμείβονται με μισθό, αφού βρίσκονται σε διαρκή αβεβαιότητα ως προς το ύψος των αποδοχών τους, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων θα κληθούν να καταβάλουν αναδρομικές κρατήσεις πολλών μηνών και χιλιάδων ευρώ. Αντίστοιχα βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον του ΕΦΚΑ, αφού κωλύεται η είσπραξη των μηνιαίων εισφορών, όχι μόνον των εμμίσθων δικηγόρων αλλά και χιλιάδων δημοσίων λειτουργών

Ζητούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων αυτών, την έκδοση σχετικής εγκυκλίου για τους εμμίσθους δικηγόρους του δημοσίου τομέα, και την επιβολή αναδρομικών εισφορών σε διπλάσιες δόσεις από τους μήνες οφειλής.

Μετά τιμής

Για την ΕΕΔ

Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Π. Κουτσόλαμπρος
Δικηγόρος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο