Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πακέτο παροχών για την εκτόνωση της δυσφορίας μελετά το οικονομικό επιτελείο

Πακέτο μέτρων για την εκτόνωση της δυσφορίας των πολιτών έναντι της κυβερνητικής πολιτικής ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας.

Πακέτο παροχών για την εκτόνωση της δυσφορίας μελετά το οικονομικό επιτελείο

Πακέτο μέτρων για την εκτόνωση της δυσφορίας των πολιτών έναντι της κυβερνητικής πολιτικής ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, το «πακέτο» θα περιλαμβάνει μέτρα για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, όπως η παροχή κρατικής εγγύησης σε δάνεια που έχουν λάβει κατηγορίες χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και μικρομεσαίων και οι οποίοι βρίσκονται στο κόκκινο και η απαγόρευση πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη για χρέος κάτω των 20.000 ευρώ.

Εξετάζεται επίσης η «χαλάρωση» της εισοδηματικής πολιτικής. Τα σενάρια είναι δύο: Το πρώτο προβλέπει επανάληψη της εισοδηματικής πολιτικής που εφήρμοσε η κυβέρνηση και τα πέντε τελευταία χρόνια.

Με βάση αυτό το σενάριο, οι μισθωτοί στον δημόσιο τομέα θα λάβουν αυξήσεις στο όριο του προβλεπόμενου πληθωρισμού για το 2009, δηλαδή αυξήσεις που δεν θα ξεπερνούν το 3,5%- 4%. Με βάση αυτό το σενάριο, οριακά υψηλότερες θα είναι οι ονομαστικές αυξήσεις που θα δοθούν στους συνταξιούχους.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει παροχή αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό, πιθανόν ακόμη και 5%. Αυτό προβλέπει αυξήσεις πάνω από το ποσοστό αύξησης της εισοδηματικής πολιτικής για το ΕΚΑΣ και τις κατώτατες συντάξεις του ΟΓΑ. Αντίστοιχα αναμένεται να εξαγγελθεί και αύξηση σε ορίζονται τριετίας και του ΕΚΑΣ από τα 240 που είναι σήμερα.

Πηγή In.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο