Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

H Kομισιόν ξηλώνει τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα

Συνεχείς πιέσεις προς την Ελλάδα ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Χθες, ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας Αντρις Πίμπαλγκς (φωτογραφία) απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Μποτόπουλου ανακοίνωσε ότι έχει κινήσει τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωδιαστήριο για τους περιορισμούς που θέτει η ελληνική νομοθεσία στη μεταφορά καυσίμων.

H Kομισιόν ξηλώνει τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα

Συνεχείς πιέσεις προς την Ελλάδα ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Χθες, ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας Αντρις Πίμπαλγκς (φωτογραφία) απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Μποτόπουλου ανακοίνωσε ότι έχει κινήσει τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωδιαστήριο για τους περιορισμούς που θέτει η ελληνική νομοθεσία στη μεταφορά καυσίμων. «Στην περίπτωση της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε σύνδεση με τα δίκτυα διανομής καυσίμων, η Επιτροπή κίνησε πρόσφατα διαδικασία παράβασης κατά το άρθρο 43 της συνθήκης Ε.Κ. ως προς τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τη μεταφορά εμπορευμάτων, ειδικότερα τη μεταφορά πετρελαιοειδών». Σύμφωνα με τον επίτροπο, τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί έως τα τέλη του 2008. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές των καυσίμων είναι ιδιαίτερα υψηλές προ φόρων σε σχέση με τα ισχύοντα στις υπόλοιπες χώρες της Ενωσης, κάτι που ενδεχομένως οφείλεται και σε δυσλειτουργίες στην αγορά.

Πρόσφατα, οι αρμόδιοι επίτροποι για τον ανταγωνισμό και την εσωτερική αγορά Νέλι Κρουζ και Τσαρλς Μακ Κρίβι κάλεσαν με επιστολή τους την ελληνική κυβέρνηση να καταργήσει τις προκαθορισμένες αμοιβές για δικηγόρους και συμβολαιογράφους στις μεταβιβάσεις ακινήτων


Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο