Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΛΦΕΕ Ν. Μεσσηνίας: Αιτήματα σχετικά με το νέο Ε3 και τις βεβαιώσεις αποδοχώνΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
ΧΡ. ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ 6, ΚΑΛΑΜΑΤΑ
[email protected]

Καλαμάτα, 23/03/2018

ΠΡΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΉΣ ΔΗΜΟΣΊΩΝ ΕΣΌΔΩΝ
κο. Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κα. ΑΙΚ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ,
2) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κο Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ
3) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
4) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
5) Ο.Ε.Ε.
6) 11ο  Π.Τ. Ν.Α. ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ Ο.Ε.Ε.
7) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ
    
Στις 14-03-2018 δημοσιεύτηκε η ΠΟΛ.1044/2018  με θέμα: “Τύπος και περιεχόμενο της «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» – Έντυπο Ε3.”

Όπως ορίζεται από το άρθρο 1, η συμπλήρωση και υπογραφή του νέου εντύπου Ε3 και της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης θα ισχύσει για το φορολογικό έτος 2017 και επόμενα. Για τους λόγους ότι:
• απαιτούνται σύνθετα επιπρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία για τις επιχειρήσεις να συμπληρωθούν στο νέο έντυπο Ε3, που δεν υπάρχει ο επαρκής χρόνος αναζήτησής τους,
• η τήρηση των βιβλίων όπως ίσχυε, δεν βοηθούν την συμπλήρωση του πίνακα με τα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων στο νέο έντυπο Ε3, καλούμε την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει την εφαρμογή της ΠΟΛ.1044/2018 για το φορολογικό έτος 2017 και ως ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας προτείνουμε να εφαρμοστεί από το φορολογικό έτος 2018.
        
Στις 14-03-2018 δημοσιεύτηκε η ΠΟΛ.1045/2018 με θέμα:
“Την υποβολή του αρχείου των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, των βεβαιώσεων των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και των βεβαιώσεων εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα”, όπου στο άρθρο 7 αναφέρεται ότι:
“Για το φορολογικό έτος 2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 30ή Μαρτίου 2018.”

Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι να υπάρχει επαρκής χρόνος για την εκπλήρωση των λογιστικών και φορολογικών μας υποχρεώσεων για να μην μπαίνουμε μόνιμα στη ψυχοφθόρα διαδικασία αναμονής παρατάσεων, αλλά και για τον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει την καταληκτική ημερομηνία υποβολής μιας τόσο σημαντικής λογιστικής εργασίας.

Με εκτίμηση,

ΟΜΟΦΩΝΑ το Δ.Σ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο