Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα 5 εκατ. ευρώ έφτασε το 2007 ο τζίρος της απάτης με κάρτες για ΑΤΜ

Σε 14.000 ευρώ κατά μέσο όρο την ημέρα ανήλθε τους πρώτους έξι μήνες του 2008 ο τζίρος της απάτης με κάρτες αναλήψεων μετρητών από ΑΤΜ. Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2008 εκλάπησαν 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του 2007 το αντίστοιχο ποσό προσέγγισε τα 5 εκατ. ευρώ.

Τα 5 εκατ. ευρώ έφτασε το 2007 ο τζίρος της απάτης με κάρτες για ΑΤΜ

Σε 14.000 ευρώ κατά μέσο όρο την ημέρα ανήλθε τους πρώτους έξι μήνες του 2008 ο τζίρος της απάτης με κάρτες αναλήψεων μετρητών από ΑΤΜ. Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2008 εκλάπησαν 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του 2007 το αντίστοιχο ποσό προσέγγισε τα 5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης της Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, την Πέμπτη, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της απάτης στα ηλεκτρονικά μέσα και συστήματα πληρωμών.

Ο γγ της Ένωσης Χρ.Γκόρτσος επισήμανε ότι οι ηλεκτρονικοί ληστές εξελίσσουν συνεχώς τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να εισβάλλουν παράνομα στα συστήματα πληρωμών των τραπεζών, ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα και υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων η ασφάλεια των συναλλαγών.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, οι διεθνείς σπείρες αποτελούνται συνήθως από Ρουμάνους και Βούλγαρους, οι οποίες μέσω εκτεταμένου δικτύου συνεργατών παγιδεύουν τις ΑΤΜ με μηχανισμούς αντιγραφής των καρτών και των ΡΙΝ τους, χρησιμοποιώντας συχνά κάρτες μνήμης από play station, κάρτες sim, μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, καθώς και μικροκάμερες.

Συχνά τα στοιχεία που υποκλέπτονται μεταφέρονται την ίδια ώρα από την παγιδευμένη ΑΤΜ online στο κινητό τηλέφωνο ανθρώπου της σπείρας. Ακολουθεί η μαζική παραγωγή καρτών κλώνων, που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση αναλήψεων μετρητών ή αγορών.

Όπως τόνισε ο υπαστυνόμος Α του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Κ.Ράγκος, πέρυσι η υπηρεσία του εντόπισε τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες κατάφεραν χρησιμοποιώντας γνήσια ΡΟS και πλαστές κάρτες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν με τη βοήθεια συνεργών εικονικές συναλλαγές ύψους 14 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο από μία επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών πραγματοποιήθηκαν σε μόλις μία ημέρα συναλλαγές ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία και εισπράχθηκαν δύο ημέρες αργότερα από τις τράπεζες. Ο συγκεκριμένος έμπορος συνελήφθη από την Αστυνομία και είναι ως σήμερα προφυλακισμένος.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο