Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ισχυρές πιέσεις το 2009 σε ανάπτυξη - έλλειμμα

Η EΛΛAΔA, μαζί με άλλες χώρες της ευρωζώνης, ζητεί την παράταση πέραν του 2010 της προθεσμίας για τον μηδενισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

Ισχυρές πιέσεις το 2009 σε ανάπτυξη - έλλειμμα

Η EΛΛAΔA, μαζί με άλλες χώρες της ευρωζώνης, ζητεί την παράταση πέραν του 2010 της προθεσμίας για τον μηδενισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

Η αναφορά αυτή σηματοδοτεί τη μεγάλη δημοσιονομική αγωνία, η οποία φαίνεται να αφορά πρωτίστως το 2009. Η σχετική πρόταση, υπό το βάρος της έντασης της διεθνούς κρίσης, συζητήθηκε στο πρόσφατο Eurogroup, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση, και θα τεθεί εκ νέου στα επόμενα Συμβούλια.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος Χ. Αλμούνια αναγνώρισε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα θίγει την πραγματική οικονομία στην Ευρώπη και ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη, ιδίως για το 2009.
Στο πλαίσιο αυτό οι υπουργοί Οικονομίας εκτιμούν ότι ουδείς πρέπει να εμμένει δογματικά όταν απαιτούνται κάποιες προσαρμογές σε περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας. Ο κ. Αλογοσκούφης αποσαφήνισε πάντως ότι όσον αφορά την Ελλάδα πρέπει να επιδειχθεί εκτός της ευελιξίας και συνέχεια και συνέπεια στην ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική.

Τόνισε ότι εάν υπάρξει απότομη στροφή πολιτικής που δεν είναι συνεπής με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο