Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Εξομοίωση αποδοχών στο Υπ. Οικ και στην ΑΑΔΕ: Τον Απρίλιο θα είναι έτοιμη η πρότασηΑθήνα, 15.3.2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές τους για επίλυση του προβλήματος της εξομοίωσης των αποδοχών των νεοδιορισθέντων συναδέλφων στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Α.Α.Δ.Ε. τα Προεδρεία των τριών Ομοσπονδιών της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών οργάνωσαν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7 Αθήνα) την Τρίτη 06/03/18.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ, η ΟΤΥΕ και η ΟΣΥΟ χαιρετίζουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς συνάδελφοι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του νομού Αττικής συμμετείχαν μαζικά, διατρανώνοντας την αμετακίνητη βούλησή τους για ίση αμοιβή. Ήταν παρόντες συνάδελφοι από τον Έβρο, Ξάνθη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ευζώνους, Λάρισα, Πάτρα, Νεάπολη, Γύθειο, Ηράκλειο, Χανιά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι στην επόμενη κινητοποίηση θα είναι παρόντες και οι όποιοι απόντες της συγκέντρωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέσω της Πλατείας Συντάγματος.
Ακολούθησαν συναντήσεις των εκπροσώπων των τριών Ομοσπονδιών της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών με τους Διευθυντές των Γραφείων του Υπουργού Οικονομικών, κου Τσακαλώτου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κου Χουλιαράκη. Προκειμένου να έχουν μια αρτιότερη ενημέρωση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αιτήθηκαν συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών.

Στις 14.03.2018 έλαβε χώρα αιτηθείσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κο Τσακαλώτο.

Ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι συμμερίζεται το αίτημα της εξομοίωσης των αποδοχών των νέων συναδέλφων και ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο συνολικής επίλυσης του ζητήματος, ώστε να εξισωθούν οι αποδοχές των υπηρετούντων και να μην προκύψει ανάλογο θέμα για όσους θα διορισθούν στο μέλλον.

Συμπλήρωσε ότι η πρόταση θα είναι έτοιμη τον Απρίλιο, ώστε να τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς το Μάιο του 2018 και να ολοκληρωθεί αμέσως μετά. Η ανωτέρω ρύθμιση, ανέφερε ο Υπουργός θα έχει περιθώρια βελτίωσης μελλοντικά στην περίπτωση που δεν μας ικανοποιεί πλήρως.

Τέλος, οι Ομοσπονδίες παρακολουθούν την πορεία των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας για την επίλυση του θέματος και θα σας ενημερώνουν όπως πάντα αναλυτικά.

Ο αγώνας είναι δίκαιος και θα είναι η προσπάθεια παρατεταμένη μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΤΥΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο