Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Την αντίθεσή της στη διαδικασία των συγχωνεύσεων εξέφρασε η ΠΟΕ-ΔΟΥ στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. ΠιτσιλήΑθήνα 15.3.2018
Αρ. Πρωτ.: 1301

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ TON ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΔΟΥ

Η διοίκηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ μετά από την ενημέρωση από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ ότι πρόκειται να γίνουν συγχωνεύσεις ΔΟΥ, κάλεσε με έγγραφό της τους εμπλεκόμενους Συλλόγους όπως μας αποστείλουν τις θέσεις και τις απόψεις τους για το θέμα. Οι Σύλλογοι έστειλαν τις θέσεις τους και την 8.3.2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ και εκπροσώπων των Συλλόγων με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εξέφρασε την αντίθεσή της στην διαδικασία των συγχωνεύσεων που επιχειρείται να γίνουν χωρίς σχέδιο και με προχειρότητα και ζητήθηκε ενημέρωση για τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη προκειμένου να γίνουν οι συγκεκριμένες εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Παράλληλα διατυπώθηκαν οι πάγιες διαχρονικές θέσεις μας και ζητήσαμε:
- Αναβάθμιση όλων των ΔΟΥ σε Α΄ τάξης.
- Μια τουλάχιστον ΔΟΥ ανά Νομό με Έλεγχο και Δικαστικό σε όσους Νομούς δεν υπάρχουν.
- Ολοκλήρωση της μηχανογράφησης, απλούστευση των φορολογικών διαδικασιών ώστε να μην απαιτείται η προσέλευση του κοινού στις ΔΟΥ.
- Διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων του προσωπικού και ενίσχυση με προσλήψεις.
- Αναβάθμιση των ΔΟΥ των τουριστικών νησιών σε ΔΟΥ Α΄ τάξης λόγω της νησιωτικότητας και του μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος.
- Αξιολόγηση των προηγούμενων συγχωνεύσεων και αποτίμηση των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Διοικητής δήλωσε ότι:

Η ΑΑΔΕ εξετάζει ορισμένες συγχωνεύσεις και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε τον διάλογο πρώτα με τους εργαζόμενους και θα ακολουθήσει διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το τέλος του διαλόγου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο