Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Τοποθέτηση Ε. Αχτσιόγλου σε συνεδρίαση με θέμα «Το μέλλον της Κοινωνικής Ευρώπης μετά το 2020»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ  
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
        
Δελτίο Τύπου
                                                                                      
Αθήνα, 15-03-2018

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.

Στην τοποθέτησή της στη συνεδρίαση, με αντικείμενο “το μέλλον της Κοινωνικής Ευρώπης μετά το 2020”, η Υπουργός Εργασίας τόνισε την άρρηκτη σύνδεση ανάμεσα στη συζήτηση για την κοινωνική Ευρώπη και το Δημοσιονομικό Πλαίσιο μετά το 2020. "Είναι δυο θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον και το επίπεδο των κοινωνικών φιλοδοξιών που θέλουμε για την Ένωση και τους πολίτες της", πρόσθεσε.

Η κα. Αχτσιόγλου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών πολιτικών, και πρωτίστως της χρηματοδότησης τους, παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις, τονίζοντας ότι «εάν θέλουμε πραγματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει την κοινωνική της διάσταση και να εμβαθύνει τη συνοχή, χρειαζόμαστε επαρκείς πόρους. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι διακηρυγμένες αρχές θα λάβουν επαρκή οικονομική υποστήριξη, ώστε να μετατρέψουν τις δηλώσεις μας σε απτά αποτελέσματα».

«Στο πλαίσιο αυτό», κατέληξε η Υπουργός Εργασίας, «όλες οι περιφέρειες της Ε.Ε. πρέπει να λάβουν αναλογικής χρηματοδοτικής υποστήριξης, αλλά κατά την κατανομή των πόρων θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι δείκτες εκτός του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, όπως αυτοί που σχετίζονται με την ανεργία».

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με την περαιτέρω εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και την προώθηση της ισότητας ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας. Η Υπουργός παρενέβη διατυπώνοντας την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην υιοθέτηση νομοθετικών παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη μορφή οδηγιών, που στόχο έχουν τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για εξισορρόπηση της ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής (όπως για παράδειγμα η ενίσχυση των γονικών αδειών και των αδειών πατρότητας).

Τέλος, στο περιθώριο του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εργασίας Ελλάδας και Κύπρου, κυρίες Αχτσιόγλου και Αιμιλιανίδου, πραγματοποίησαν διμερή συνάντηση κατά την οποία συνυπέγραψαν συμφωνία για την παραχώρηση εκ μέρους της Ελλάδας του Πληροφοριακού Συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”.   
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο