Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Κλείνει οριστικά η Siemens στη Θεσσαλονίκη

ΤO οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες στους εργαζομένους ο γενικός διευθυντής της Siemens Hellas, Rountolf Fisher, σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Κλείνει οριστικά η Siemens στη Θεσσαλονίκη              
 
ΤO οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες στους εργαζομένους ο γενικός διευθυντής της Siemens Hellas, Rountolf Fisher, σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν αμέσως μετά την «κακήν κακώς», αποχώρηση του κ. Fisher σε κατάληψη των χώρων του εργοστασίου, δηλώνοντας ότι θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλείσιμο του εργοστασίου Θεσσαλονίκης προανήγγειλε η εταιρία από το Μόναχο με ανακοίνωση, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Oπως είχε αναγγελθεί ήδη από τον Φεβρουάριο 2008, το εργοστάσιο κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού της Siemens Enterprise Communications (SEN) στη Θεσσαλονίκη, θα κλείσει τις προσεχείς εβδομάδες. Πολυάριθμες συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν με ενδιαφερομένους από την τοπική αγορά, καθώς επίσης και σε πολιτικό επίπεδο σχετικά με την πώληση του εργοστασίου, που δυστυχώς δεν απέφεραν καμία ικανοποιητική λύση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ληφθεί η απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο.

Κανείς από τους υποψηφίους αγοραστές δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει μια βιώσιμη λύση για τη συνέχιση και εξασφάλιση της παραγωγής. Καθοριστικοί παράγοντες για την απόφαση αυτή ήταν η χαμηλή εκμετάλλευση του δυναμικού του εργοστασίου, καθώς και η ραγδαία αλλαγή τεχνολογίας στη SEN –από το Υλισμικό (Hardware) στο Λογισμικό (Software). Επόμενο βήμα είναι η έναρξη συνομιλιών με τον Ελληνικό Σύλλογο Εργαζομένων, ούτως ώστε να εξευρεθεί κοινωνικά αποδεκτή λύση για τους περίπου 230 εργαζομένους.

Το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1964 και έλαβε για κάποιο χρονικό διάστημα χρηματική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Eνωση. Η SEN θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα επιδοτήσεων».

 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο