Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σταθερό στο 5,5% το ποσοστό ανεργίας στις χώρες του ΟΟΣΑ12/03/2018

Το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ ήταν σταθερό σε 5,5% τον Ιανουάριο του 2018. Σε ολόκληρη την περιοχή του ΟΟΣΑ, 34,5 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι, 1,9 εκατομμύρια περισσότεροι από τον Απρίλιο του 2008.

Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας ήταν σταθερό σε 8,6% τον Ιανουάριο. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας ή περισσότερο στη Σλοβενία ​​(0,3 της εκατοστιαίας μονάδας, στο 5,9%) και στις Κάτω Χώρες (κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας σε 4,2%). Αντίθετα, αυξήθηκε κατά 0,2 εκατοστιαία μονάδα στην Ιταλία (σε 11,1%, επιστρέφοντας στο επίπεδο του Νοεμβρίου 2017).

Εκτός της ζώνης του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 0,3 της εκατοστιαίας μονάδας στο Ισραήλ (3,7%), στην Ιαπωνία (σε 2,4%), κατά 0,1% στην Κορέα (3,6%) και στο Μεξικό (3,3%). Σταθερό στις ΗΠΑ (4,1%) και αυξήθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στον Καναδά (σε 5,9%). Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το Φεβρουάριο το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στον Καναδά (στο 5,8%).Τον Ιανουάριο, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών του ΟΟΣΑ (κάτω από 0,1 ποσοστιαία μονάδα, στο 5,6%) παρέμεινε ελαφρώς υψηλότερο από αυτό των ανδρών (αμετάβλητο στο 5,4%). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η διαφορά μεταξύ του ποσοστού ανεργίας για τις γυναίκες και τους άνδρες κυμάνθηκε μεταξύ 0,1 και 0,4 ποσοστιαίων μονάδων. Οι διαφορές μεταξύ των φύλων όσον αφορά τα ποσοστά ανεργίας είναι σημαντικά υψηλότερες στη ζώνη του ευρώ, όπου το ποσοστό ανεργίας των γυναικών τον Ιανουάριο ήταν 0,7 της εκατοστιαίας μονάδας υψηλότερο από εκείνο των ανδρών. Αντίστροφα, το ποσοστό ανεργίας των ανδρών υπερέβαινε το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες κατά 0,3 της εκατοστιαίας μονάδας τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ για τους νέους (άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών) μειώθηκε κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας τον Ιανουάριο (στο 11,4%), με τη δεύτερη συνεχή μηνιαία πτώση, αλλά παραμένει περισσότερο από διπλάσια από αυτή των άλλων ηλικιακών κατηγοριών.Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου στην Αγγλική ή κατεβάστε το από εδώ.

O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε την απόφαση από εδώ: Download PDF.Ετικέτες για αναζήτηση ανεργία ΟΟΣΑ άνεργοι


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο