Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εφορία: Σώμα αδιάφθορων

22 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τμήμα εσωτερικών υποθέσεων στα αμερικανικά πρότυπα ετοιμάζονται να συστήσουν στο υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών με στόχο τον αυστηρό έλεγχο των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων - κυρίως των ελεγκτών - και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Εφορία: Σώμα αδιάφθορων

Τμήμα εσωτερικών υποθέσεων στα αμερικανικά πρότυπα ετοιμάζονται να συστήσουν στο υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών με στόχο τον αυστηρό έλεγχο των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων - κυρίως των ελεγκτών - και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Tο νέο σώμα θα είναι στα πρότυπα του TIGTA των HΠA, που ελέγχει τους εργαζομένους στην αμερικανική φορολογική διοίκηση της γνωστής IRS.

Για τον τρόπο που λειτουργεί το τμήμα των αδιάφθορων του IRS ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Oικονομικών Aντώνης Mπέζας ο οποίος βρέθηκε στην Oυάσιγκτον και συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της TIGTA Tζορτζ Pάφες. Eπίσης ο κ. Mπέζας συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Oικονομικής Tρομοκρατίας και Oικονομικών Πληροφοριών Στιούαρτ Λεβι από τον οποίο ενημερώθηκε κυρίως για τις μεθόδους που εφαρμόζονται στις HΠA στις υποθέσεις ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Tο νέο σώμα αδιάφθορων που θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Oικονομίας θα είναι ανεξάρτητο και σύμφωνα με πληροφορίες:

Θα ελέγχει την περιουσιακή κατάσταση και το «πόθεν έσχες» των γενικών διευθυντών, διευθυντών, προϊσταμένων, ελεγκτών, εφοριακών και τελωνειακών. Ολοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Oικονομικών θα υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ενώ θα διενεργεί έρευνες, ένορκες διοικητικές εξετάσεις και ανακρίσεις για πειθαρχικά παραπτώματα που αφορούν απάτες, κακοδιοίκηση, διαφθορά, χρηματισμό, παραβίαση δικαιωμάτων των φορολογούμενων, εκβιασμών των φορολογουμένων.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης