Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ημερίδα στη Ρόδο για τους Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων και τα «Ψηφιακά Νομίσματα»Η Globaltraining εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, σας προσκαλούν σε Ημερίδα με θέματα:
«Οργανισμοί Εναλλακτικών Επενδύσεων» και «Ψηφιακά Νομίσματα: Ευκαιρίες, Κίνδυνοι, Προκλήσεις» που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της νέας πτέρυγας του Νεστοριδείου Μελάθρου (Πλ. Γ. Χαρίτου, 100 Χουρμαδιές, Ρόδος) το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ώρα Προσέλευσης: 10:00 – 10:30 π.μ.

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 10:30 Προσέλευση
10:30 – 11:00 Χαιρετισμοί
11:00 – 12:00 1η Ενότητα – Οργανισμοί Εναλλακτικών Επενδύσεων

Ομιλητές:
Δρ Γρηγόρης Μιχαηλίδης, Λέκτορας Φορολογικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Κοινοτικός Δικηγόρος Κύπρου, Εκτελεστικός Διευθυντής του Thelxis Fund Ltd.
Ανδρέας Μιχαηλίδης, Εγκεκριμένος Λογιστής – Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος – Διευθυντής της εταιρείας AB Business Solutions Ltd.
12:00 – 12:30 Ανοιχτή Συζήτηση – Συντονίζει ο κ. Βαγγέλης Αμπελιώτης
12:30 – 13:00 Διάλειμμα
13:00 – 14:00 2η Ενότητα – Ψηφιακά Νομίσματα: Ευκαιρίες, Κίνδυνοι, Προκλήσεις

Ομιλητές:
Δρ Σούλλα Λουκά,  Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης και Πληροφοριακών Συστημάτων και Συνιδρυτής του Ινστιτούτου για το Μέλλον στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – Υπεύθυνη για την Πρωτοβουλία Blockchain.
Δρ Χαράλαμπος Σαββίδης, Λέκτορας Νομικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας / Δικηγόρος – Διευθυντής της Δικηγορικής Εταιρείας «Χ. Π. ΣΑΒΒΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε»
14:00 – 14:30 Ανοιχτή Συζήτηση – Συντονίζει ο κ. Φώτης Κασέκας
14:30 Ολοκλήρωση Ημερίδας

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Δρ Γρηγόριος Μιχαηλίδης, o  Γρηγόρης Μιχαηλίδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Κοινοτικός Δικηγόρος Κύπρου. Εκτελεστικός Διευθυντής του Thelxis Fund Ltd. Διδάσκει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC) Φορολογικό Δίκαιο, Εταιρικό Δίκαιο, Πτωχευτικό Δίκαιο, Δίκαιο Αξιογράφων και Δίκαιο Εμπορικών Ασφαλειών. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και διπλωματούχος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της ίδιας Σχολής. Η διδακτορική διατριβή του είχε ως αντικείμενο την άμεση φορολογία των συνδεδεμένων επιχειρήσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρακολούθησε, επίσης, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Συγκριτικού Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ανοβέρου και το Σεμινάριο Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία. Η επαγγελματική του εμπειρία, πέραν όλων των άλλων, συνίσταται στη φορολογική αντιμετώπιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο διεθνές περιβάλλον.

Δρ Χαράλαμπος Σαββίδης, o Χαράλαμπος Σαββίδης είναι δικηγόρος και Λέκτορας Νομικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Διδάσκει τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα  του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δίκαιο Ανταγωνισμού,  Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο, ενώ διδάσκει επίσης στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Ψηφιακό Νόμισμα.
Είναι απόφοιτος της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LL.M. στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Nottingham και κάτοχος διδακτορικού τίτλου Ph.D από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Η διδακτορική του διατριβή είχε ως αντικείμενο το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπει την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε προβληματικές επιχειρήσεις.
Είναι ιδρυτής και διευθυντής της δικηγορικής εταιρείας Χ. Π. ΣΑΒΒΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε. με έδρα την Λευκωσία. Πέραν του δικαστηριακού τμήματος, η δικηγορική εταιρεία λειτουργεί τμήμα εταιρειών και τμήμα επενδυτικών οργανισμών (funds), αναλαμβάνοντας υπηρεσίες εγγραφής και παροχής νομικών συμβουλών σε Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων στην Κύπρο.
Πέραν της δικηγορίας και της ακαδημαϊκής του ιδιότητας, ο κ. Σαββίδης είναι μη εκτελεστικός διευθυντής σε Ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών Forex, ενώ παρέχει συμβουλευτικές νομικές υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό διεθνών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και της συλλογής κεφαλαίων μέσω «Αρχικής Προσφοράς Κερμάτων» (Initial Coin Offering - ICO).  

Δρ Σούλλα Λουκά, η Σούλλα Λουκά είναι μία από τους πρώτους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως που έχει εμπλακεί στις τεχνολογίες blockchain (2014) όταν ανέλαβε την ευθύνη της Πρωτοβουλίας Blockchain στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Πρωτοβουλία Blockchain έχει σχεδιάσει και αναπτύξει το πρώτο MSc παγκοσμίως στο Digital Currency, την τεχνολογία για τη δημοσίευση ακαδημαϊκών πιστοποιητικών στο blockchain (http://block.co/) και διοργάνωσε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Decentralized 2017 (www.decentralized.com ).  
Απέκτησε το διδακτορικό της στην Πληροφορική το 1994 από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις στο Σικάγο. Έκανε βασικές σπουδές στο Kalamazoo College (Πληροφορική και τα Μαθηματικά) με υποτροφία Fulbright και μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική στο Western Michigan University. Έχει συμμετάσχει και έχει συντονίσει πολυάριθμα έργα χρηματοδοτημένα από το NSF-ΗΠΑ, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει διατελέσει κριτής για διάφορα διεθνή συνέδρια / περιοδικά και έχει προσκληθεί επανειλημμένα ως αξιολογητής για τα προγράμματα-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2006 επιλέχθηκε από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Επιτροπή του Τομέα ΤΠΕ για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST (www.cost.eu) και τον Ιούνιο του 2008 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Τομέα για τα 36 Κράτη μέλη του COST.  Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης και Πληροφοριακών Συστημάτων και  Διευθύντρια της Πρωτοβουλίας Blockchain στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο  Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι εγκεκριμένος Λογιστής, μέλος του Συνδέσμου Ελεγκτών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και του Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι Αριστούχος απόφοιτος του κλάδου Χρηματοοικονομικής Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Νομικής (LL.M) και έχει 14 χρόνια εμπειρία στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα τόσο από θέση Ελεγκτή, Επόπτη αλλά και Διευθυντικού Στελέχους Αδειοδοτημένου Πιστωτικού Ιδρύματος.
Τα τελευταία δύο χρόνια είναι διευθυντής και ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΒ Βusiness Solutions Ltd η οποία παρέχει όλο το φάσμα των υποστηρικτικών υπηρεσιών που απαιτούνται για την λειτουργία Εταιρειών και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων.
Είναι αδειοδοτημένος σύμβουλος Αφερεγγυότητας από τον Έφορο Εταιρειών και Επίσημο Παραλήπτη και επίσης είναι κάτοχος της Ανώτατης Πιστοποίησης (Advanced Certification) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο