Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής για την αντισυνταγματικότητα της ΑΑΔΕ

Εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής για την αντισυνταγματικότητα της ΑΑΔΕ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


https://eforiakoi.org

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Εκδικάστηκε χθες 7.3.18 στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα του νόμου ίδρυσης της ΑΑΔΕ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, διατυπώθηκαν με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους το μόρφωμα της ΑΑΔΕ και η ίδρυση αυτής, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις του Συντάγματος. Ταυτόχρονα εξηγήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους η ύπαρξη της ΑΑΔΕ έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινωνίας, καθώς και οι αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρχουν στους εργαζόμενους στην Αρχή.

Χαρακτηριστική μάλιστα στιγμή αποτέλεσε η αναφορά στο υπόμνημα της ΑΑΔΕ, η οποία ουσιαστικά αποδέχτηκε την περιορισμένη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για τους εργαζόμενους στην Αρχή.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί η επιμονή της νομικής εκπροσώπησης της ΑΑΔΕ στο επιχείρημα της έλλειψης έννομου συμφέροντος απ’ την πλευρά των εργαζομένων, ζητώντας ουσιαστικά να απορριφθεί η προσφυγή χωρίς το δικαστήριο να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης. Θέση και επιχειρήματα τα οποία προκάλεσαν πολλές φορές την έντονη αντίδραση της κατάμεστης αίθουσας.

Το δικαστήριο ολοκλήρωσε τη σημερινή του διαδικασία, παρέχοντας προθεσμία μέχρι τις 16.3.18 στις δύο πλευρές, για την προσκόμιση συμπληρωματικών υπομνημάτων.

Σημ.:Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προξένησε το γεγονός της απουσίας από αυτή τη σημαντική και κρίσιμη διαδικασία εκπροσώπων της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Σε μια δίκη που διεξάγονταν μερικά μέτρα από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, δίκη που προκάλεσε η ίδια (υλοποιώντας συνεδριακές και άλλες αποφάσεις) και ήταν προγραμματισμένη εδώ και δυο μήνες, δεν παραβρέθηκε κανένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Γεγονός που προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων και αρνητικών σχολίων απ’ τους παρευρισκόμενους (συναδέλφους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, εκπροσώπους δικηγορικών συλλόγων κλπ). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια οικοδόμησης και διατήρησης των καλών σχέσεων με την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση. Ένα ακόμα δείγμα ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ συνδικαλισμού.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΚΙ – ΑΚΕ στο Γ.Σ. της ΠΟΕ ΔΟY

Μέρκος Δημήτης

Ρόδης Γιώργος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης