Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Η εταιρική φορολογία στην ΕΕ: Συμπερίληψη των ψηφιακών επιχειρήσεων και εξάλειψη της φοροαποφυγήςΣε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις επιχειρήσεις από το να μεταφέρουν τη φορολογική τους βάση σε χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν την Πέμπτη γνωμοδότηση με την οποία ζητούν την αναθεώρηση του συστήματος εταιρικής φορολόγησης στην ΕΕ.

Οι αλλαγές περιλαμβάνονται σε δύο συμπληρωματικές νομοθετικές πράξεις: την κοινή βάση φορολογίας εταιρειών (CCTB) και την κοινή ενοποιημένη βάση φορολογίας εταιρειών (CCCTB), οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία ενός ενιαίου, σαφούς και δίκαιου φορολογικού καθεστώτος στην Ευρώπη.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν σχέδια για να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις πληρώνουν φόρους εκεί όπου πραγματοποιούν τα κέρδη τους, και εισάγουν ένα ενιαίο σύνολο φορολογικών κανόνων που θα ισχύουν σε ολόκληρη την ΕΕ. Περιλαμβάνουν επίσης τη χρήση ψηφιακών δεδομένων για τον υπολογισμό των φορολογικών υποχρεώσεων των εταιρειών.


Συζήτηση: Τετάρτη 14 Μαρτίου

Ψηφοφορία: Πέμπτη 15 Μαρτίου


Ετικέτες για αναζήτηση CCCTB CCTB εταιρική φορολόγηση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο