Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανοίγει ο φάκελος για 7 κλειστά επαγγέλματα

TA επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, μηχανικών, δικηγόρων, φαρμακοποιών, λογιστών, οδηγών ταξί και οδοντιάτρων τίθενται στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που εξετάζει την άρση των εμποδίων στην αδειοδότηση και την άσκησή τους.

Ανοίγει ο φάκελος για 7 κλειστά επαγγέλματα              

TA επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, μηχανικών, δικηγόρων, φαρμακοποιών, λογιστών, οδηγών ταξί και οδοντιάτρων τίθενται στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που εξετάζει την άρση των εμποδίων στην αδειοδότηση και την άσκησή τους.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά αποτελεί προπομπό για την απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων, καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού (που αναμένεται στο τέλος του Σεπτεμβρίου) θα αποτελέσει τη βάση για τις θεσμικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σε όσα επαγγέλματα υπάρχουν εμπόδια στην ελεύθερη άσκησή τους απΑ όλους τους πολίτες της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί έντονες πιέσεις προς την Ελλάδα για την επιτάχυνση των διαδικασιών απελευθέρωσης (η προθεσμία λήγει στο τέλος το 2009), καθώς οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην καταγραφή των περιορισμών που ισχύουν σε περίπου 100 επαγγελματικές κατηγορίες.

Το υπουργείο Οικονομίας έχει ξεκινήσει να καταρτίζει ειδικό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει εναρμόνιση των αδειοδοτήσεων με τις κοινοτικές επιταγές, αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων όλων των κατοίκων της Ε.Ε., την ίδρυση Ενιαίων Κέντρων Εξυπηρέτησης Eπαγγελμάτων κ.ά.
 
Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο