Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επίσχεση εργασίας από συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου ξεκίνησε τη Δευτέρα 05/03

Επίσχεση εργασίας από συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου ξεκίνησε τη Δευτέρα 05/03
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ

ΈΔΡΑ: Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 2017
E-mail: [email protected]

Αθήνα, 07/03/2018
Αρ. πρωτ. 18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Δευτέρα 05/03/2018 ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας πάνω από 100 εργαζόμενοι/ες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου με κλιμακούμενη συμμετοχή σε πανελλαδικό επίπεδο. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι το αποτέλεσμα των άκαρπων συζητήσεων με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τους προηγούμενες μήνες για την ομαλοποίηση της μισθοδοσίας μας και η συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε μέσα στο 2017.

Το προηγούμενο έτος, οι αποδοχές μας δεν καταβάλλονταν κανονικά, με συνέπεια πολλοί συνάδελφοι/ισσες να έχουν αντιμετωπίσει από 2 έως 3 μήνες καθυστέρηση. Για ακόμη μία φορά όλοι/ες οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι/ες αναμένοντας την καταβολή των μισθών των μηνών Δεκεμβρίου 2017, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018, χωρίς να έχουμε ακόμα λάβει απάντηση από το ΥΜΕΠΟ επί των αιτημάτων μας. Εδώ και ένα χρόνο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δείχνει συστηματική ασυνέπεια ως προς την καταβολή της μισθοδοσίας μας, θέτοντας μάλιστα καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις εργασίας μας, σύμφωνα με τις οποίες δύναται να καταβάλλονται οι αποδοχές μας όταν αυτό θα καθίσταται εφικτό από την πλευρά της Διοίκησης - ακόμα και με καθυστέρηση έως 6 μήνες! Η αναλγησία της Διοίκησης μας έχει εξουθενώσει οικονομικά και μας αναγκάζει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα όσα δικαιούμαστε.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να δώσει λύση καταβάλλοντας άμεσα τα δεδουλευμένα μας και να πάρει θέση για τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουμε θέσει.

Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 08/03/2017 και ώρα 10.00 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Υφυπουργό του ΥΜΕΠΟ.


Για το Δ.Σ.
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ε.ΖΑΝΝΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΜΑΡΙΑΣ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης