Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επίσχεση εργασίας από συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου ξεκίνησε τη Δευτέρα 05/03ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ

ΈΔΡΑ: Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 2017
E-mail: [email protected]

Αθήνα, 07/03/2018
Αρ. πρωτ. 18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Δευτέρα 05/03/2018 ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας πάνω από 100 εργαζόμενοι/ες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου με κλιμακούμενη συμμετοχή σε πανελλαδικό επίπεδο. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι το αποτέλεσμα των άκαρπων συζητήσεων με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τους προηγούμενες μήνες για την ομαλοποίηση της μισθοδοσίας μας και η συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε μέσα στο 2017.

Το προηγούμενο έτος, οι αποδοχές μας δεν καταβάλλονταν κανονικά, με συνέπεια πολλοί συνάδελφοι/ισσες να έχουν αντιμετωπίσει από 2 έως 3 μήνες καθυστέρηση. Για ακόμη μία φορά όλοι/ες οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι/ες αναμένοντας την καταβολή των μισθών των μηνών Δεκεμβρίου 2017, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018, χωρίς να έχουμε ακόμα λάβει απάντηση από το ΥΜΕΠΟ επί των αιτημάτων μας. Εδώ και ένα χρόνο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δείχνει συστηματική ασυνέπεια ως προς την καταβολή της μισθοδοσίας μας, θέτοντας μάλιστα καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις εργασίας μας, σύμφωνα με τις οποίες δύναται να καταβάλλονται οι αποδοχές μας όταν αυτό θα καθίσταται εφικτό από την πλευρά της Διοίκησης - ακόμα και με καθυστέρηση έως 6 μήνες! Η αναλγησία της Διοίκησης μας έχει εξουθενώσει οικονομικά και μας αναγκάζει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα όσα δικαιούμαστε.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να δώσει λύση καταβάλλοντας άμεσα τα δεδουλευμένα μας και να πάρει θέση για τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουμε θέσει.

Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 08/03/2017 και ώρα 10.00 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Υφυπουργό του ΥΜΕΠΟ.


Για το Δ.Σ.
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ε.ΖΑΝΝΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΜΑΡΙΑΣ


Ετικέτες για αναζήτηση επίσχεση Ασύλου


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο