Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Κ. Κόλλιας: «Όλοι στο ίδιο τραπέζι για να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα»ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873,  e-mail: [email protected]

Αθήνα, 05-03-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, ώστε η κοινωνία να καταστεί συμμέτοχος στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας, ανταποκρίθηκε άμεσα ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας. Μιλώντας στο 3o Delphi Economic Forum, o κ. Κόλλιας τόνισε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος δηλώνει πρόθυμο να συμβάλλει ουσιαστικά και απολύτως ενεργά στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, "Δεν έχει κανένα νόημα να μεμψιμοιρούμε διαρκώς και να θεωρούμε ως δεδομένες και μη αντιμετωπίσιμες τις στρεβλώσεις, που επικρατούν στην ελληνική οικονομία, εμποδίζοντας τις υφιστάμενες προσπάθειες επένδυσης, αλλά και αποτρέποντας τα όποια επενδυτικά σχέδια βρίσκονται στα σκαριά για τη χώρα μας.
Αντίθετα, οφείλουμε να κάτσουμε όλοι μαζί, κόμματα και εκπρόσωποι των επιστημόνων, των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, ώστε να βρούμε άμεσα λύσεις σε όλα αυτά και να δημιουργήσουμε εκείνες τις δομές, που όχι απλά δεν θα αποτρέπουν, αλλά θα προσελκύουν επενδύσεις στη χώρα
".

Αναφέρθηκε ακόμα στις μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν, ανεξαρτήτως μνημονίων και εποπτείας:
"Σταθερό φορολογικό σύστημα με χαμηλότερους συντελεστές, επιτάχυνση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, μείωση της γραφειοκρατίας, επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης. Είναι μερικά από τα τετριμμένα δυστυχώς, τα οποία όμως έχει τόση ανάγκη η οικονομία για να απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της και να φέρει δουλειές στον τόπο".

Ο κ. Κόλλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις τράπεζες, χαρακτηρίζοντας παραπάνω από επείγουσα την επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων, "με στόχευση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, και διαπραγμάτευση με το δανειολήπτη για εξαγορά του δανείου του στην ίδια τιμή, που προσφέρει το fund".


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141866
2132141882
2132141870
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο