Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Εφοριακοί Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας: «Δεν δεχόμαστε καμία περαιτέρω συγχώνευση υπηρεσιών, χωρίς σχέδιο και προοπτική»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΑΧΑΪΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ακτή Δυμαίων 18 (4ος όροφος) Τ.Κ. 26222–ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. 2610271105
Πάτρα 28/02/2018

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το νέο σχέδιο Συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ. - Συρρίκνωσης του κλάδου της Α.Α.Δ.Ε., έρχεται να επιβεβαιώσει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Μείωση Δαπανών μέσω μείωσης προσωπικού, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.»

Ενδεικτικό παράδειγμα του σκεπτικού αυτού αποτελεί η πρόθεση συγχώνευσης των δύο Δ.Ο.Υ. Πατρών (3η πόλη σε πληθυσμό της χώρας) σε μία. Οι 166 Οργανικές θέσεις εργασίας των δύο Δ.Ο.Υ. προβλέπεται να μειωθούν σε 125 (μείωση 25%)!!!, για τον ίδιο όγκο εργασίας, χωρίς καμία βελτίωση της δομής των υπηρεσιών μας, χωρίς βελτίωση υποστηρικτών δομών (μηχανογράφηση, υλικοτεχνικές υποδομές κ.λ.π).

Συγκεκριμένα η υπό συγχώνευση Γ΄Δ.Ο.Υ. Πατρών εξυπηρετεί 200.000 φορολογούμενους (110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος) με μεγάλη γεωγραφική φορολογική αρμοδιότητα και πλήθος καθημερινών επισκέψεων από πολίτες.

Η δε Α΄ ΔΟΥ Πατρών που είναι Α΄ τάξεως με τμήματα ελέγχου και δικαστικού (αρμοδιότητα σε όλο τον Νομό Αχαΐας και την Κεφαλλονιά-Ιθάκη) έχει πολλές κενές οργανικές θέσεις και καθημερινά κατακλύζεται από πλήθος φορολογούμενων.

Η επιδείνωση των σχέσεων φορολογικής διοίκησης – φορολογούμενου πολίτη με την συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. είναι σίγουρο ότι θα έχει δυσμενές αντίκρισμα στον κοινωνικό ιστό της επί σειράς ετών δοκιμαζόμενης πόλης της Πάτρας.

Το νέο κτίριο στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Α΄ ΔΟΥ Πατρών αδυνατεί να στεγάσει τους συναδέλφους από την Γ΄ ΔΟΥ και αλήθεια τι θα απογίνουν οι υπηρετούντες συνάδελφοι που δεν χωρούν στο πετσοκομμένο οργανόγραμμα; Θα μετακινηθούν άραγε με τη θέλησή τους και πού;

Η επιχειρούμενη συγχώνευση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των υπαλλήλων των Υπηρεσιών μας, ώστε οι ίδιοι και οι υπηρεσίες μας να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές. Δεν έχει ως σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών και την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Αλλά εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, όπου ο μισθός μας θα συνδέεται με τα περιγράμματα θέσεων εργασίας και την στοχοθεσία. Σχέδιο, που οδηγεί στη διάλυση του κλάδου μας με ανέφικτη στοχοθεσία, καθιστώντας αδύναμες τις Υπηρεσίες μας να ανταποκριθούν στο φόρτο εργασίας.

Εκτιμάμε ότι η επιχειρούμενες συγχωνεύσεις στην Πάτρα, αλλά και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα όπως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γίνεται πιλότος για το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. που θα ακολουθήσει στην επαρχία.

Έτσι για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. αλλά και οι φορολογούμενοι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τις τεχνοκρατικές «εφευρέσεις» της Ανεξάρτητης Αρχής.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. των Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, απορρίπτουμε το σχέδιο συγχωνεύσεων ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για το κλάδο μας.

Οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. δεν θα γίνουν πειραματόζωα εφαρμογής επώδυνων εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο τομέα.

Διεκδικούμε

- Υπηρεσίες με ανθρώπινο πρόσωπο και φιλικές προς τον φορολογούμενο πολίτη.
- Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
- Εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας με παροχή σύγχρονων εργαλείων για καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών.
- Αναβάθμιση των υπηρεσιών Α/Β τάξεως σε Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξης υποστηρίζοντας αντικείμενα Ελέγχου και Δικαστικού.

Δεν θα δεχθούμε

- Καμία περαιτέρω συγχώνευση υπηρεσιών, χωρίς σχέδιο και προοπτική.
- Καμία περαιτέρω μείωση των οργανικών θέσεων εργασίας των μονάδων μας.Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ
Καββαθάς Τρύφων

Ο με απόφαση Δ.Σ. ασκών χρέη Γραμματέα
Σακελαρόπουλος Παναγιώτης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο