Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παγκόσμιο inspection workshop του IFIAR (International Forum of Independent Audit Regulators) στη Σρι ΛάνκαΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ
Βουλής 7, 5ος όροφος 10562 Αθήνα, Τ: 210 3242648, F: 210 3234141, www.elte.org.gr

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 007/2018

Παγκόσμιο inspection workshop του IFIAR (International Forum of Independent Audit Regulators) στη Σρι Λάνκα


Στις 20-22 Φεβρουαρίου 2018 υπό τη διοργάνωση της Εποπτικής Αρχής της Σρι Λάνκα πραγματοποιήθηκε στο Κολόμπο με επιτυχία το 12ο παγκόσμιο inspection workshop του IFIAR, στο οποίο συμμετείχαν 37 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και διεθνών πρακτικών.

Την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο πρόεδρος του IFIAR παρουσιάζοντας μία ανασκόπηση των πρόσφατων δραστηριοτήτων του IFIAR και του μελλοντικού πλάνου δράσης του οργανισμού.

Η ατζέντα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούσαν την εκτεταμένη έκθεση ελέγχου (extended auditor reporting), την αναγνώριση εσόδων (revenue recognition), τον τρόπο διενέργειας ποιοτικών ελέγχων σε φακέλους τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρείων, τον τρόπο διενέργεια ποιοτικών ελέγχων σε φακέλους εταιρείων πετρελαίου, φυσικού αερίου και μεταλλείων, την επικοινωνία με τις επιτροπές ελέγχου (communication with the audit committee), τον έλεγχο της πληροφορικής κατά τη διενέργεια των ποιοτικών ελέγχων (ΙΤ audit inspections), τα προγράμματα ανάλυσης βασικών αιτίων (Root cause analysis), τη διαχείριση των ελεγκτικών έργων και την παρακολούθηση ποσοτικών μέτρων (AQIs) και διαδικασίες επιβολής ερευνών και πειθαρχικών κυρώσεων (Investigation & Enforcement topics).

To IFIAR (International Forum of Independent Audit Regulators) συγκροτήθηκε το 2006 και απαρτίζεται από τις ανεξάρτητες εποπτικές αρχές 52 κρατών (Αφρικής, Νότιας Αμερικής, Βόρειας Αμερικής, Ασίας, Ωκεανίας και Ευρώπης). Με σκοπό την εξυπηρέτηση και την προστασία του επενδυτικού κοινού, το IFIAR έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα για διάλογο και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με θέματα ποιοτικών ελέγχων και βέλτιστων πρακτικών των εποπτικών αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο προάγοντας τη συνεργασία και τη συνέπεια μεταξύ τους.Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ
Παναγιώτης Γιαννόπουλος


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΛΤΕ IFIAR


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο