Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς τις 3.100 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Προς τις 3.100 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με άλμα που ξεπερνά το 4,5%, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ακολουθεί το ράλι των ξένων αγορών. Τον ενθουσιασμό πυροδοτεί το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να χτυπήσει την οικονομική κρίση στη ρίζα της. Πόλσον και Μπερνάνκι προτείνουν να απαλλάξουν όλες τις εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου από τα προβληματικά στοιχεία του ενεργητικού τους, μεταφέροντάς τα σε ένα νέο οργανισμό. Όπως είναι φυσικό, η είδηση προκαλεί πάρτι στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο. Μαζί του «γιορτάζει» και ο ελληνικός, με τις ΕΤΕ, Πειραιώς, Κύπρου, Alpha, Eurobank και ΤΤ να κερδίζουν πάνω από 5%.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 4,76%, στις 3,093 μονάδες. ¶νοδος 5,45% για τον FTSE 20, κέρδη 3,09% για τον Mid 40 και 2,8% για τον Small Cap 80.

Πηγή : Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο