Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΣτΠ: Διαγραφή οφειλής από την ΕΥΔΑΠ και εντοπισμός πραγματικού υπόχρεουΠοιότητα ζωής

Σύνοψη διαμεσολάβησης


Διαγραφή οφειλής από την ΕΥΔΑΠ και εντοπισμός πραγματικού υπόχρεου


Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Ιωάννης Π. Σαγιάς Ειδικοί επιστήμονες: Αθηνά Κουτρουμάνη

Φεβρουάριος 2018

Πολίτης ζήτησε τη μεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, για να διαγραφεί βεβαιωμένη οφειλή ύψους 1.658€ πλέον προσαυξήσεων από την ΕΥΔΑΠ. Η οφειλή αφορούσε την υδροδότηση αγροτεμαχίου στον Ασπρόπυργο, σε περιοχή εκτός πολεοδομικού σχεδίου, χωρίς αρίθμηση των οδών.

Σύμφωνα με τον πολίτη, η ΕΥΔΑΠ του καταλόγιζε οφειλή για αγροτεμάχιο που δεν του ανήκει. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου στην εν λόγω περιοχή, αλλά σε διαφορετική διεύθυνση. Επιπλέον το αγροτεμάχιό του δεν έχει υδροδοτηθεί ποτέ στο παρελθόν, καθώς δεν είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ύδρευσης. Παρά την ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ και την προσκόμιση τίτλου ιδιοκτησίας, η εταιρεία αρνούνταν να διαγράψει την οφειλή, καθώς ισχυριζόταν ότι είχε διασταυρώσει τα στοιχεία της εν λόγω ιδιοκτησίας με το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ τον επανέλεγχο των στοιχείων της ιδιοκτησίας, τον εντοπισμό του πραγματικού υπόχρεου και τη διαγραφή της οφειλής.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η ΕΥΔΑΠ ζήτησε από τον πολίτη να προσκομίσει τοπογραφικά διαγράμματα του αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του και ακολούθως προέβη σε νέο έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο. Κατά τον νέο έλεγχο βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του επίμαχου αγροτεμαχίου και η οφειλή μεταφέρθηκε στον πραγματικό υπόχρεο.

Πληροφορίες: 213 1306712, 213 1306670, [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο