Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣτΠ: Διαγραφή οφειλής από την ΕΥΔΑΠ και εντοπισμός πραγματικού υπόχρεου

ΣτΠ: Διαγραφή οφειλής από την ΕΥΔΑΠ και εντοπισμός πραγματικού υπόχρεου
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Ποιότητα ζωής

Σύνοψη διαμεσολάβησης


Διαγραφή οφειλής από την ΕΥΔΑΠ και εντοπισμός πραγματικού υπόχρεου


Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Ιωάννης Π. Σαγιάς Ειδικοί επιστήμονες: Αθηνά Κουτρουμάνη

Φεβρουάριος 2018

Πολίτης ζήτησε τη μεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, για να διαγραφεί βεβαιωμένη οφειλή ύψους 1.658€ πλέον προσαυξήσεων από την ΕΥΔΑΠ. Η οφειλή αφορούσε την υδροδότηση αγροτεμαχίου στον Ασπρόπυργο, σε περιοχή εκτός πολεοδομικού σχεδίου, χωρίς αρίθμηση των οδών.

Σύμφωνα με τον πολίτη, η ΕΥΔΑΠ του καταλόγιζε οφειλή για αγροτεμάχιο που δεν του ανήκει. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου στην εν λόγω περιοχή, αλλά σε διαφορετική διεύθυνση. Επιπλέον το αγροτεμάχιό του δεν έχει υδροδοτηθεί ποτέ στο παρελθόν, καθώς δεν είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ύδρευσης. Παρά την ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ και την προσκόμιση τίτλου ιδιοκτησίας, η εταιρεία αρνούνταν να διαγράψει την οφειλή, καθώς ισχυριζόταν ότι είχε διασταυρώσει τα στοιχεία της εν λόγω ιδιοκτησίας με το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ τον επανέλεγχο των στοιχείων της ιδιοκτησίας, τον εντοπισμό του πραγματικού υπόχρεου και τη διαγραφή της οφειλής.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η ΕΥΔΑΠ ζήτησε από τον πολίτη να προσκομίσει τοπογραφικά διαγράμματα του αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του και ακολούθως προέβη σε νέο έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο. Κατά τον νέο έλεγχο βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του επίμαχου αγροτεμαχίου και η οφειλή μεταφέρθηκε στον πραγματικό υπόχρεο.

Πληροφορίες: 213 1306712, 213 1306670, [email protected]



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης