Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γιώργος Χριστόπουλος: Σε Γιαννιτσά και Κατερίνη το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου 2018

Τι θα συζητήσει με τους συναδέλφους του Λ/ΦΣυνεχίζει τα επίκαιρα  φορολογικά σεμινάρια, ο έγκριτος φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος, και συνεργάτης του κόμβου μας, που και φέτος βρίσκεται κοντά στους συναδέλφους Λογιστές –φοροτεχνικούς, στα πλαίσια της δοκιμασμένης  πρακτικής, που θέλει να ακούει και να συζητεί μαζί τους με την ίδια επαγγελματική γλώσσα,  ότι πιο πρακτικό και επίκαιρο  χρειάζονται στην καθημερινότητα της δουλειάς τους.

Δύο ακόμη προορισμοί - τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη - στο φορολογικό οδοιπορικό του, όπου  προσκεκλημένος από το 4ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών, διοργανώνει σε Γιαννίτσα και Κατερίνη επιμορφωτικά σεμινάρια 5 ωρών, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Με επιλεγμένη θεματολογία σε συνεργασία, με  τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Τσιλογιάννη και τα μέλη του Δ.Σ., στα μέτρα της επικαιρότητας και των πρακτικών αναγκών των μελών του (Λογιστών - Φοροτεχνικών), ο Γιώργος Χριστόπουλος, με την υπογραφή της έγκριτης συγγραφικής και διδακτικής εμπειρίας, αλλά και μέσα από τη μάχιμη καθημερινότητα του επαγγέλματος,  θα αναλύσει την ύλη του σεμιναρίου από τη σκοπιά του  διαλόγου, έχοντας τα ίδια βιώματα και τα κοινά προβλήματα με τους συναδέλφους Λ/Φ. Πιο κάτω παραθέτουμε την ατζέντα που περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

- Ιδού το νέο ΕΝΤΥΠΟ Ε3:
- Από την πρακτική και επιστημονική ματιά του μάχιμου Λ/Φ
- Η δομή και η λειτουργικότητά του με πρακτική άσκηση συμπλήρωσής του και συμπλήρωσης της δήλωσης στο έντυπο Ν, για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία.
- 30 ΣΗΜΕΙΑ SOS: τα βήματα στην προετοιμασία για το κλείσιμο της χρήσης 2017  
- Εργασίες τέλους χρήσης με βάση τα ΕΛΠ σε απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία
- Όλα όσα μας χρειάζονται για την απογραφή των αποθεμάτων 31-12-2017
- Βήμα -βήμα οι λογιστικές εγγραφές κλεισίματος ισολογισμού, ο προσδιορισμός των αποτελεσμάτων (λογιστικών και φορολογητέων) σύνταξη των χρηματοοικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τον  Ν. 4308/2014 Ε.Λ.Π
- Προθεσμίες Γενικών Συνελεύσεων και υποχρεώσεις δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ.
- Φορολογικός έλεγχος επιχειρήσεων:
- Διαδικασία Φορολογικού Ελέγχου, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
- Είδη φορολογικών ελέγχων - έλεγχος από το γραφείο ή επιτόπιος
- Τι πρέπει να γνωρίζει η επιχείρηση και ο Λογιστής για τον επιτόπιο φορολογικό έλεγχο.
- Επανέλεγχος πότε προβλέπεται ( «νέα στοιχεία» → «συμπληρωματικά στοιχεία»)
- Ποινολόγιο - Όλες οι νέες ρυθμίσεις ως προς την επιβολή της επιεικέστερης κύρωσης για φορολογικές
- παραβάσεις και τη μείωση των προστίμων ή των πρόσθετων φόρων με τους νόμους 4509/2017 και 4512/2018
-Παραγραφή
- Έμμεσες Τεχνικές Ελέγχου – Η τεχνική τραπεζικών καταθέσεων και δαπανών σε μετρητά
- Παραδείγματα -Ασκήσεις
- Σύντομη ανασκόπηση και επισήμανση σημαντικών θεμάτων:
- Πως θα δηλώσουμε και πως θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2017 με βάση τις χωριστές κατηγορίες - πηγές. Κλίμακες - Συντελεστές Φορολογίας 2017
- Οι νέες ρυθμίσεις για την αλλαγή φορολογικής κατοικίας,
- Εκπιπτόμενες και μη εκπιπτόμενες δαπάνες με έμφαση στις ασφαλιστικές εισφορές και στη φορολογική μεταχείριση των αμοιβών που λαμβάνουν εταίροι και διαχειριστές νομικών προσώπων.
- Άλλα πρακτικά θέματα για την υποχρέωση αναμόρφωσης των δαπανών με διάκριση σε μόνιμες  και  προσωρινές.
- Αγρότες: σχετικά με τις προϋπόθεσες για την τήρηση βιβλίων ή απαλλαγή και τον τρόπο φορολόγησης σε σχέση με το αφορολόγητο.

ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ

Γιώργος Χριστόπουλος – Φοροτεχνικός, πιστοποιημένος εισηγητής  φορολογικών σεμιναρίων Συγγραφέας, μέλος της ΣτΑ του ΟΕΕ, πρώην καθηγητής ΤΕΙ   

Μετά από κάθε ενότητα του σεμιναρίου, θα ακολουθεί συζήτηση και θα δοθούν απαντήσεις.   

ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Σάββατο 3 Μαρτίου 2018,
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και Εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Δήμου Πέλλας,
(Εθνικής Αντιστάσεως και Χατζηδημητρίου, Γιαννιτσά)
Χρόνος διεξαγωγής: 09:30- 14:30

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Κυριακή 4 Μαρτίου 2018
Επιμελητήριο Πιερίας,
28ης Οκτωβρίου 9, Κατερίνη
Χρόνος διεξαγωγής: 09:30- 14:30

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα σεμινάρια διατίθενται δωρεάν.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Μέλη (Α.Ε.Ι.), που έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις μέχρι και το έτος στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση, παρακολούθησης (συνδρομή 2018) και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που έχουν υποβάλει Υπεύθυνη Δήλωση έτους 2018. Δικαίωμα συμμετοχής, χωρίς την υποχρέωση της οικονομικής τακτοποίησης και της ανανέωσης της επαγγελματικής ταυτότητας Λογιστή Φοροτεχνικού έχουν επίσης τα Μέλη του ΟΕΕ και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι γενικώς.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΒΕΡΟΙΑ: ΜΑΛΑΚΟΥΣΗ 10 Τ.Κ.591 00, 3ος ορ. ΤΗΛ 23310-29111-FAX 23310-72033 e-mail : [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο