Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Απόσπαση εργαζομένων: Κοινή δήλωση σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίαςΒρυξέλλες, 28 Φεβρουαρίου 2018

Κοινή δήλωση των συνεισηγητών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Elisabeth Morin-Chartier και κ. Agnes Jongerius, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Zornitsa Roussinova και της επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας του Εργατικού Δυναμικού κ. Marianne Thyssen σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για την απόσπαση των εργαζομένων:

Μετά από τις αποψινές εντατικές διαπραγματεύσεις, εμείς, οι διαπραγματευτές εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής, ανακοινώνουμε με ικανοποίηση ότι καλύψαμε όλα τα θέματα κατά την 7η συνεδρίαση του τριμερούς διαλόγου. Καταλήξαμε σε κοινή συνεννόηση ως προς το πλαίσιο ενδεχόμενης συμφωνίας σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για την απόσπαση των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη συμφωνία δέσμης μέτρων που συζητείται είναι ισορροπημένη. Η ενδεχόμενη συμφωνία θεσπίζει την αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία στον ίδιο τόπο, παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους εργοδότες.

Θα παρουσιάσουμε τώρα τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεών μας στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες εντολές για την οριστική σύναψη της συμφωνίας.

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα διοργανωθεί την 1η Μαρτίου 2018 στις 10 π.μ. στην αίθουσα Τύπου του κτιρίου Justus Lipsius.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο