Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απόσπαση εργαζομένων: Κοινή δήλωση σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας

Απόσπαση εργαζομένων: Κοινή δήλωση σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Βρυξέλλες, 28 Φεβρουαρίου 2018

Κοινή δήλωση των συνεισηγητών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Elisabeth Morin-Chartier και κ. Agnes Jongerius, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Zornitsa Roussinova και της επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας του Εργατικού Δυναμικού κ. Marianne Thyssen σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για την απόσπαση των εργαζομένων:

Μετά από τις αποψινές εντατικές διαπραγματεύσεις, εμείς, οι διαπραγματευτές εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής, ανακοινώνουμε με ικανοποίηση ότι καλύψαμε όλα τα θέματα κατά την 7η συνεδρίαση του τριμερούς διαλόγου. Καταλήξαμε σε κοινή συνεννόηση ως προς το πλαίσιο ενδεχόμενης συμφωνίας σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για την απόσπαση των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη συμφωνία δέσμης μέτρων που συζητείται είναι ισορροπημένη. Η ενδεχόμενη συμφωνία θεσπίζει την αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία στον ίδιο τόπο, παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους εργοδότες.

Θα παρουσιάσουμε τώρα τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεών μας στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες εντολές για την οριστική σύναψη της συμφωνίας.

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα διοργανωθεί την 1η Μαρτίου 2018 στις 10 π.μ. στην αίθουσα Τύπου του κτιρίου Justus Lipsius.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης