Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΟΕΕ Ελλάδας προς Οικονομικό Επιμελητήριο: «Άδικο και προσβλητικό προς τον κλάδο να αγνοούνται τα προβλήματά μας από την Κεντρική Διοίκηση»

1 Μάρτιου 2018 Σχόλια
ΠΟΟΕΕ Ελλάδας προς Οικονομικό Επιμελητήριο: «Άδικο και προσβλητικό προς τον κλάδο να αγνοούνται τα προβλήματά μας από την Κεντρική Διοίκηση»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 2103810122 / 6934460146
Α.Φ.Μ. 999184257 Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών
E-mail : [email protected]       
Web site : //www.pooeee.gr

Αθήνα 28/2/2018                                                                 

Προς: Τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. κ. Κων/νο Κόλλια

Θέμα: Καθορισμός νέων κατηγοριών λειτουργίας της υπηρεσίας μιας στάσης (ΥΜΣ)

Κύριε Πρόεδρε,
   
Στη συλλογή των υπογραφών από τα συναρμόδια Υπουργεία, βρίσκεται η διαδικασία της έκδοσης Κ.Υ.Α. με την οποία υποτίθεται ότι θα απλοποιηθεί ο τρόπος έναρξης λειτουργίας των εταιριών και των επιχειρήσεων.

Με το μέτρο αυτό όμως στην πραγματικότητα επιτυγχάνεται μεν η μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις Δ.Ο.Υ., αλλά δε μειώνεται η γραφειοκρατία και το κόστος του επιχειρηματικού κόσμου. Ουσιαστικά, η ταλαιπωρία και οι «ουρές» μεταφέρονται απλώς από τις Δ.Ο.Υ. στο Γ.Ε.ΜΗ. και στα γραφεία των συμβολαιογράφων.
   
Οι συνάδελφοι λογιστές είναι οι συνεργάτες των επιχειρηματιών που επιμελούνται την όλη διαδικασία για την επιλογή της εταιρικής μορφής και τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη σύσταση της.

Είμαστε ο μοναδικός επαγγελματικός κλάδος, ο οποίος γνωρίζοντας όλες τις προϋποθέσεις και ενέργειες σύστασης εταιριών, θα μπορούσε πραγματικά να μειώσει την γραφειοκρατία και το κόστος, ολοκληρώνοντας την όλη διαδικασία από τα γραφεία μας. Και όμως ο πλέον κατάλληλος κλάδος των λογιστών, παραμερίζεται και υποτιμάται.

Κύριε Πρόεδρε,
   
Το Ο.Ε.Ε., σύμφωνα και με τον ιδρυτικό νόμο 1100/1980, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, είναι ο κατάλληλος επιστημονικός φορέας που πρέπει να εκφράσει άποψη για αποτελεσματικές και όχι τυπικές μεταρρυθμίσεις. Η οικονομία τις έχει μεγάλη ανάγκη σήμερα. Σας υπενθυμίζουμε ακόμη, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην τελευταία Σ.τ.Α. για τη χρήση 2016, οι λογιστές – φοροτεχνικοί, μέλη και μη μέλη του Ο.Ε.Ε., εισφέραμε στα έσοδα του, τουλάχιστον το 70% αυτών. Θεωρούμε άδικο αλλά και προσβλητικό προς τον κλάδο μας, να αγνοούνται τα προβλήματα μας από την Κεντρική Διοίκηση του Ο.Ε.Ε. Σας ζητούμε να λάβετε θέση άμεσα στο φλέγον αυτό θέμα.


Με εκτίμηση,
       
Ο Πρόεδρος                                                                            
Κωστόπουλος Βασίλειος                                                                

Ο Γ. Γραμματέας
Γκιόκας Νικόλαος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης