Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΤΕ: Σύνοδος Ολομέλειας του CEAOBΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ
Βουλής 7, 5ος όροφος 10562 Αθήνα, Τ: 210 3242648, F: 210 3234141, www.elte.org.gr

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06/2018

ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ CEAOB

Στις 27 Φεβρουαρίου 2018 το CEAOB πραγματοποίησε την 6η Συνάντηση Ολομέλειάς του στις Βρυξέλλες.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των φορέων EBA, EIOPA και ESMA.

Κύρια σημεία συνάντησης.

Το CEAOB υιοθέτησε την πρώτη ετήσια έκθεσή του για το 2017, η οποία περιλαμβάνει τις κυριότερες δράσεις και επιτεύγματα.

Τα μέλη του CEAOB συζήτησαν τη δυνατότητα σύγκλισης στο θέμα των αμοιβών για την παροχή μη ελεγκτικών υπηρεσιών του άρθρου 4 του Κανονισμού 537/2014.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασαν τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προστασίας Γενικών Δεδομένων (GDPR - General Data Protection Regulation) στη συνεργασία των εποπτικών αρχών με τρίτες χώρες.

Οι εποπτικές αρχές των κρατών - μελών Ηνωμένου Βασιλείου, Τσεχίας και Ελλάδος παρουσίασαν το σύστημα εποπτείας τους επικεντρώνοντας στις πρόσφατες αλλαγές και ανταλλάσσοντας εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ παρουσιάζοντας το σύστημα εποπτείας της χώρας και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η νέα νομοθεσία, τόνισε, μεταξύ άλλων, τις κυριότερες προκλήσεις που δημιουργούνται και τα προτεινόμενα σχέδια δράσης.

Οι πρόεδροι των υπο-ομάδων εργασίας του CEAOB (International Auditing Standards, Enforcement, International Equivalence and Adequacy, Inspections και Market Monitoring) έκαναν απολογισμό του έργου τους για το 2017 και παρουσίασαν και το πλάνο δράσης τους για το 2018.

Εξωστρέφεια του CEAOB

Στα πλαίσια της εξωστρέφειας του CEOAB προσκάλεσε εκπροσώπους από το «Common Content Project», τα οποία αποτελείται από τα επαγγελματικά σώματα των κρατών-μελών, παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες τους σχετικά με την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης των ορκωτών ελεγκτών λογιστών.Ο Πρόεδρος της ΕΛΤΕ
Παναγιώτης Παπαδέας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο