Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Την αντίθεσή της εκφράζει η Διοίκηση του 3ου Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ στις συγχωνεύσεις ΔΟΥ στη ΘεσσαλονίκηΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
OIKONOMIKO EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του 3ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εκφράζει την αντίθεση της στα επιχειρούμενα σχέδια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περί συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.     

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες, λογιστές, φοροτέχνες, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται τις Δ.Ο.Υ. και συχνά να μετακινούνται από τη μία Δ.Ο.Υ στην άλλη για να εξυπηρετηθούν.  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Δ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης η οποία από το 2013 είναι διαιρεμένη σε τρία διαφορετικά κτίρια με απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο.    

Η περαιτέρω επιβάρυνση των παμπάλαιων, ακατάλληλων κτιρίων που στεγάζουν τις Δ.Ο.Υ και δεν πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες για την ορθή εξυπηρέτηση του πολίτη και την αξιοπρεπή εργασία των εφοριακών υπαλλήλων, θα επιφορτίσει τη δύσκολη καθημερινότητα όλων μεγιστοποιώντας τις ουρές, την ταλαιπωρία και το διοικητικό και λειτουργικό κόστος.       

Όσο ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών της Φορολογικής Διοίκησης παραμένει ένα όνειρο απατηλό και η διεύρυνση των αυτοματοποιημένων διαδικασιών δεν αρκεί για να απαλλάξει όλους τους εμπλεκόμενους από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας, το συγκεκριμένο σχέδιο συγχωνεύσεων θα εντείνει τα ήδη τεράστια προβλήματα και τελικά θα υποβαθμίσει την ποιότητα εξυπηρέτησης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο