Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή καταλόγων 2018 «πόθεν έσχες» (χρήση 2017)Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες:

Σε συνέχεια της εγκυκλίου 65/Γ/2018 της Γ΄ Μονάδας της Αρχής και με αφορμή την ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με αρκετούς φορείς υπόχρεων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστούν τα εξής:

1. Η ηλεκτρονική υποβολή των καταλόγων υπόχρεων 2018 (χρήση 2017) στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΠΟΘeN δεν είναι ακόμα εφικτή, καθότι αναμένεται η έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) που θα ρυθμίζει την εν λόγω υποβολή. Με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής υποβολής, οι πιστοποιημένοι χρήστες κάθε φορέα θα λάβουν ένα αυτόματο email (συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για την υποβολή του καταλόγου) στις διευθύνεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας έχουν δηλωθεί. Από εκείνη τη χρονική στιγμή, όταν οι χρήστες θα συνδέονται στη φόρμα υποβολής καταλόγου στο αριστερό τμήμα της οθόνης θα εμφανίζεται ο ετήσιος κατάλογος του 2018 προς υποβολή στη Γ’ Μονάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι φορείς οφείλουν να έχουν έτοιμο τον κατάλογο υπόχρεων και να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους υπόχρεους ότι έχουν περιληφθεί σε αυτόν.

2. Όσοι από τους φορείς έχουν αποστείλει στοιχεία είτε για πιστοποίηση χρηστών είτε για μεταβολή στοιχείων προγενέστερης πιστοποίησης τους στο email της Γ’ Μονάδας δεν αναμένεται να λάβουν σχετικό email επιβεβαίωσης και δεν χρειάζεται να προβούν σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αρχή ή σε επαναποστολή των στοιχείων. Τα αιτήματα θα διεκπεραιωθούν πριν από την έναρξη υποβολής καταλόγων έτους 2018 και οι νέοι χρήστες θα λάβουν αυτοματοποιημένα σχετικά email για το άνοιγμα της εφαρμογής.

3. Σε κάθε περίπτωση, καλείστε να ανατρέχετε για ενημέρωση και στον ιστότοπο της Αρχής, στο πεδίο «Ανακοινώσεις της Αρχής», όπου θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση όταν ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική υποβολή καταλόγων 2018, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο