Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Έκδοση εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας 1.225.049 ευρώ από εταιρεία εμπορίας ιατρικών αναλωσίμων στη Βόρεια ΕλλάδαΑθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία για φορολογικές παραβάσεις και νομιμοποίηση εσόδων


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εκπροσώπων και λοιπών συνεργών εταιρίας, που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα και δραστηριοποιείται στο εμπόριο ιατρικών αναλωσίμων.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε έκδοση εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας (1.225.049) ευρώ, μη απόδοση φόρου για το έτος 2016, συνολικού ύψους (221.691) ευρώ και παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία παρουσιάζοντας τα εικονικά τιμολόγια ως πραγματικά, πραγματοποίησε τα αντίστοιχα εμβάσματα προς τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού για την εξόφληση τους, με σκοπό την απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Η υπόθεση εξελίχθηκε μετά από επιτόπιο έλεγχο στην έδρα της επιχείρηση, απ’ όπου ελήφθησαν φορολογικά στοιχεία και έγγραφα οδικής μεταφοράς, που αφορούσαν στο σύνολο των εισαγωγών της ελεγχόμενης εταιρίας, με εταιρίες του εξωτερικού.

Η σχετική δικογραφία, που υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, αφορά σε αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 200.000 ευρώ, μη απόδοση φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Επιπλέον ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο