Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

On line σεμινάριο: «GDPR» («Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων») και ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
Ο κόμβος διοργανώνει σεμινάριο για τον «Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων» («GDPR») και για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.


Το σεμινάριο διοργανώνεται την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, ώρα 17:20.

Θεματολογία:

Βασικά σημεία / έννοιες του κανονισμού
• Πότε τίθεται σε εφαρμογή
• Ποιους αφορά
• Ορισμός των προσωπικών δεδομένων
• Ποια προσωπικά δεδομένα θεωρούνται ευαίσθητα
• Ποιες δραστηριότητες, λόγω της φύσης τους, θα επηρεαστούν σε μεγαλύτερο βαθμό
• Σε τι αναφέρεται περιεκτικά η έννοια της επεξεργασίας των δεδομένων
• Τι ορίζεται ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας  (Controller)
• Τι ορίζεται ως Εκτελών την Επεξεργασία  (Processor)
• Τι είναι ο DPO και ποιος ο ρόλος του
• Συνέπειες μη συμμόρφωσης με τον κανονισμό

Ο διττός ρόλος του Λογιστή – Φοροτεχνικού
• Ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας  (Controller)
• Ως Εκτελών την Επεξεργασία  (Processor) δεδομένων πελατών του
• Κατευθυντήριες γραμμές για το τι πρέπει να κάνει

Αναλυτική παρουσίαση του κανονισμού
• Ορολογία – ορισμοί αναλυτικά
• Παραδείγματα σύννομης επεξεργασίας δεδομένων
• Αρχές που διέπουν την επεξεργασία
• Τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων
• Υποχρεώσεις Υπεύθυνου Επεξεργασίας & Εκτελούντος τη Επεξεργασία
• Κατάρτιση DPIA, πότε είναι υποχρεωτική
• Ποια τα καθήκοντα ενός DPO

----------------

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους και την ενεργοποίηση της υπηρεσίας παρακολούθησης όλων των διαδικτυακών σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν από τον κόμβο, για ένα έτος, με τα γνωστά σε όλους πλεονεκτήματα της διαδραστικής μας πλατφόρμας, με τη σφραγίδα και την εγκυρότητα που μόνο το TAXHEAVEN και οι εισηγητές του μπορούν να εγγυηθούν.
 
Επωφεληθείτε επίσης και της προσφοράς του κόμβου και αποκτήστε δωρεάν το πρόγραμμα «Express Διαχείριση Οφειλών & Τιμολόγησης». Δείτε τις σχετικές πληροφορίες από εδώ.

Πληροφορίες για τα προγραμματιζόμενα σεμινάρια στην πορεία του έτους μπορείτε να βλέπετε από εδώ.

Εγγραφή μπορείτε να κάνετε εδώ.


Εισηγητές:


Ζούμπος Γιώργος
Έχει εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων και έχει προϋπηρεσία στον ερευνητικό, βιομηχανικό και ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και πολυετή πείρα στους τομείς της ανάπτυξης, τυποποίησης, αξιοπιστίας και ποιότητας, στην Ελλάδα και στη  Γερμανία. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Σύμβουλος Επιχειρήσεων με περιοχές ενδιαφέροντος το σχεδιασμό συστημάτων διαχείρισης για την ποιότητα και το περιβάλλον, την εκπαίδευση ενηλίκων, την εφαρμογή προσεγγίσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Διαχείρισης Κρίσεων και την ανάπτυξη προσεγγίσεων CAF σε ΟΤΑ. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως o Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, ο Όμιλος INTRACOM, η INTRALOT, η Mediastrom, TUV Austria, κα.
Είναι μηχανικός (ΒEng & MΕng), με μεταπτυχιακές σπουδές (PhD) σε διοίκηση ποιότητας και βιώσιμη ανάπτυξη.
Έχει συμμετάσχει στο πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για DPOs του TUV Austria Hellas.

Ασημάκης Γιώργος
Διευθύνων Σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Grand Value, κάτοχος πτυχίου του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς κι έχει παρακολουθήσει το διετές πρόγραμμα σπουδών του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.). Έχει 14ετή επαγγελματική εμπειρία πάνω στη λογιστική, ελεγκτική, κοστολόγηση, αναδιαρθρώσεις και συμβουλευτική επιχειρήσεων, reporting. Έχει συμβάλει στην υλοποίηση της πλειονότητας των συμβουλευτικών έργων του ομίλου ΑΡΤΙΟΝ και στην ανάπτυξη προϋπολογιστικών μοντέλων και μελετών βιωσιμότητας.


Επιστημονική ομάδα κόμβου:

Στο σεμινάριο θα παρίστανται αρκετά μέλη της επιστημονικής ομάδας του κόμβου προκειμένου να απαντηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ερωτήματα.

Δείτε εδώ την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την πληρωμή και την υποβολή αίτησης συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος παρακολούθησης για κάθε σεμινάριο είναι 35,00 ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο