ΠΑΣΕΒΕ: Κάλεσμα στην συγκέντρωση – συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Φλεβάρη

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

20 Φεβρουάριος 2018
Taxheaven.gr

 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Παρασκευή , 16/02/2018

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι φοροτεχνικοί

Με την ψήφιση του Ν. 4512/18 ανοίγει διάπλατα ο δρόμος των κατασχέσεων και πλειστηριασμών συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης κατοικίας για τις οφειλές προς το δημόσιο ακόμα και για ποσά 501 ευρώ .Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους , εργαζόμενους , συνταξιούχους. Οι τραπεζίτες και τα κάθε λογής κοράκια - τα λεγόμενα hedge funds - τρίβουν τα χεριά τους για τις νέες «επενδυτικές ευκαιρείς» που ανοίγονται μπροστά τους όπως και οι κάθε λογής μεγαλοεπιχειρηματίες από τα νέα δώρα και προνόμια που τους εξασφάλισε η κυβέρνηση κατ απαίτηση των «θεσμών» προκειμένου να εγκριθεί η 3η αξιολόγηση.

Η πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία αφήνει απ’ έξω αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή άλλες που δεν έχουν την απαραίτητη κερδοφορία, αλλά και μια σειρά άλλες προϋποθέσεις που θεσπίστηκαν , είναι απαγορευτικές ώστε να κριθεί το χρέος τους βιώσιμο, και να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Ο δρόμος της «δίκαιης» ανάπτυξης που επαγγέλλεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι στρωμένος με κατασχέσεις , πλειστηριασμούς, με μισθούς και συντάξεις πείνας , καθώς και με πλούσιο ρεπερτόριο αντιλαϊκών και αυταρχικών μέτρων ( π.χ. ιδιώνυμο όσων αντιδρούν στους πλειστηριασμούς ) , προκειμένου να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων. Η λεγόμενη μεταμνημονιακη εποχή σχεδιάζεται ήδη βάσει των απαιτήσεων των μεγαλοεπιχειρησεων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων . Είναι ήδη ψηφισμένοι εδώ και καιρό οι νόμοι που προβλέπουν τη μείωση του αφορολογήτου , την μείωση των συντάξεων , την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά . Ήδη νέοι φόροι ισχύουν από 1/1/2018. Με την 4η αξιολόγηση ετοιμάζεται νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δηλαδή νέα βάρη στις πλάτες μας, στον αιώνα τον άπαντα.

Τα βάσανα μας δεν θα τελειώσουν αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας . Διέξοδο στα προβλήματα σου , ούτε θέλουν , ούτε μπορούν να δώσουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τόσο της ΓΣΕΒΕΕ ,όσο και του κλάδου ( ΕΦΕΕΑ – ΠΟΦΕΕ ) , οι όποιοι ως γνήσιοι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού , σύμβουλοι και αρωγοί της εκάστοτε κυβέρνησης σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή , «βάζουν πλάτη» να περάσουν τα αντιλαϊκά νομοθετήματα .Απορρίπτουν μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση για αγωνιστική διεκδίκηση . Στο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ στη συνεδρίαση της 7/2/2018 , προτείναμε τη συμμετοχή της ένωσης στην κινητοποίηση της 21/2/2018 για το ζήτημα των πλειστηριασμών και απορρίφτηκε από την πλειοψηφία (καθώς και από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ) με γελοία επιχειρήματα .

Η στάση τους δεν μας εξέπληξε .Έχουν διαλέξει στρατόπεδο, κι αυτό είναι απέναντι στον μικρό αυτοασχολουμενο συνάδελφο. Έχουν πάγια τακτική στήριξης των πολιτικών κάθε κυβέρνησης και φυσικά και της σημερινής .

Η θέση σου βρίσκεται στην αγωνιστική διεκδικητική όχθη ,μακριά από το βούρκο της αδρανείας , της μοιρολατρίας και της ατομικής λύσης

Μαζί με τους άλλους αυτοαπασχολούμενους , εργαζόμενους , και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουμε κοινά συμφέροντα αλλά και κοινούς αντίπαλους μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική των αγώνων μας

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

1. Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

2. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες.

3. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

4. Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ εδώ και τώρα, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης

5. Ακατάσχετος επαγγελματικός τραπεζικός λογαριασμός

6. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

7. Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες..

Διαδηλώνουμε – βροντοφωνάζουμε

ΟΧΙ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Όλοι στην συγκέντρωση – συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 μμ στην πλ. Ομονοίας


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ