Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Όλο και περισσότερες πόλεις παρέχουν δωρεάν Ίντερνετ στους πολίτες

«Η δυνατότητα που έχουμε με ένα laptop να συνδεόμαστε ασύρματα στο Ίντερνετ», λέει η Δέσποινα Καφαντάρη, 18 ετών, δευτεροετής στη Φαρμακευτική, «μας έχει διευκολύνει πολύ, γιατί μπορούμε γυρνώντας από τη σχολή και κατά τη διάρκεια του πρωινού ή του απογευματινού μας καφέ να κάνουμε παράλληλα εργασίες ή να ενημερωνόμαστε από το Διαδίκτυο...

Όλο και περισσότερες πόλεις παρέχουν δωρεάν Ίντερνετ στους πολίτες

«Η δυνατότητα που έχουμε με ένα laptop να συνδεόμαστε ασύρματα στο Ίντερνετ», λέει η Δέσποινα Καφαντάρη, 18 ετών, δευτεροετής στη Φαρμακευτική, «μας έχει διευκολύνει πολύ, γιατί μπορούμε γυρνώντας από τη σχολή και κατά τη διάρκεια του πρωινού ή του απογευματινού μας καφέ να κάνουμε παράλληλα εργασίες ή να ενημερωνόμαστε από το Διαδίκτυο για θέματα που μας απασχολούν».
Έντεκα πόλεις σε όλη τη χώρα διαθέτουν δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ- είτε συνολικά, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές. Στην Αθήνα, το Σύνταγμα είναι η πιο δημοφιλής e-πλατεία: «Οι φοιτητές έχουν τεράστιες οικονομικές ανάγκες. Το κράτος θα πρέπει να προνοεί έστω κάποιες από αυτές, όπως το Διαδίκτυο, να παρέχεται δωρεάν» επισημαίνει η δεύτερη της παρέας Όλγα Χελιδώνη, δευτεροετής στη Φιλοσοφική στο Τμήμα Ψυχολογίας.

Για τη Θεοδώρα Τιμοθεάκου, φοιτήτρια της Νομικής, η διευκόλυνση του ελεύθερου Ιnternet είναι «ο συντομότερος δρόμος για την πραγμάτωση εργασιών που έχουμε κατά καιρούς αναλάβει στις Σχολές μας. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, συνδεόμαστε από το Σύνταγμα και όποτε έχουμε χρόνο βοηθάμε και η μία την άλλη για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Τα Τρίκαλα σέρνουν τον χορό
Τα Τρίκαλα ήταν πάντως η πρώτη πόλη που παρείχε το δωρεάν Ίντερνετ. Ο κ. Μιχάλης Ταμήλος πριν από τέσσερα χρόνια θέλησε
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ...
για να γλιτώσουν το κόστος σύνδεσης πηγαίνουν με λάπτοπ σε σημεία ελεύθερης πρόσβασης
να δώσει στους δημότες της πόλης του δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το επάγγελμά του- είναι πολιτικός μηχανικός- απαιτούσε τριβή με την τεχνολογία, κάτι που τον έκανε να σκεφτεί πόσο σημαντικό θα ήταν για τους Τρικαλινούς να αποκτήσουν επαφή με τον κόσμο της πληροφορίας.

«Η πρώτη βοήθεια», τονίζει ο Μιχάλης Ταμήλος, ήρθε από τον καθηγητή, στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, Κωστή Τορέγκα. Αυτός μας υπέδειξε τον εξοπλισμό ο οποίος είναι απαραίτητος για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο δίκτυο. Τότε μάλιστα, συνεχίζει, ξεκινούσε αντίστοιχη προσπάθεια και η πόλη της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ. Εμείς όμως κινηθήκαμε πιο γρήγορα και προχωρήσαμε. Η Φιλαδέλφεια μόλις πέρυσι ολοκλήρωσε το έργο, γιατί είχε προβλήματα με την ανάθεση του διαγωνισμού».

Οι χάκερ έγιναν σύμμαχοι
Η επόμενη κίνηση για τον δήμαρχο ήταν να βρεθούν οι άνθρωποι που θα είχαν τη γνώση για να υλοποιήσουν το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα: «Ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια των χάκερ. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού και δημοτικός σύμβουλος- και πρώην αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών- μας έφερε σε επαφή με τα παιδιά αυτά, τα οποία άρχισαν να δουλεύουν αμέσως». Πώς όμως τους εμπιστεύθηκαν ένα τόσο σημαντικό έργο, ήταν η ερώτηση. Ο κ. Ταμήλος εξηγεί: «Πριν ξεκινήσουν το έργο μιλήσαμε με αυτά τα παιδιά και τους ζητήσαμε να μας πουν τις ανάγκες τους. Από τη συζήτηση αυτή προέκυψε η ανάγκη για επαγγελματική εξασφάλιση. Αυτό κάναμε: τους προσφέραμε θέσεις εργασίας. Οι περισσότεροι, μετά τη δημιουργία του δωρεάν δικτύου έγιναν ανάρπαστοι από ιδιωτικές εταιρείες».

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο