Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 2008

Η προκλητική και αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, δε δημιούργησε μέχρι σήμερα, προϋποθέσεις υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης για το 2008.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 2008

Η προκλητική και αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, δε δημιούργησε μέχρι σήμερα, προϋποθέσεις υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης για το 2008.

Η πρόταση της εργοδοσίας μας που μας κοινοποίησε ο ΣΕΒ είναι η παρακάτω: Αυξήσεις 3,4% από 1/1/2008 και 3,2% από 1/9/2008. Τα επίδομα Ισολογισμού να αυξηθεί από 75% που είναι σήμερα σε 77%*.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Λ. στη συνεδρίασή του στις 23/7/2008, εκτίμησε ότι σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός προσεγγίζει το 5%, δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της υπογραφής μιας τέτοιας σύμβασης, εάν δεν υπάρξει βελτιωτική πρόταση από την πλευρά της εργοδοσίας.
Η Π.Ο.Λ. μόνη της, αλλά και μαζί με ταξικές Ομοσπονδίες, έδωσε αγώνα για τη σύμβαση και εάν δεν δίναμε αυτούς τους αγώνες θα ήταν ακόμα χειρότερη η πρόταση της εργοδοσίας. Μπροστά μας δεν είχαμε να αντιπαλέψουμε μόνο την προκλητικότητα της εργοδοσίας και γενικότερα την εισοδηματική πολιτική, αλλά και την κατάπτυστη σύμβαση που έχει υπογράψει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία χωρίς ίχνος ντροπής καυχιέται ότι υπέγραψε την καλλίτερη σύμβαση των τελευταίων ετών.
Για μια ακόμη φορά να σημειώσουμε ότι η ΕΓΣΣΕ που υπογράφει κάθε φορά η ΓΣΕΕ, δίνει την κατεύθυνση που θα κινηθούν οι κλαδικές, επιχειρησιακές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις και πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος, ουσιαστικά να ξεφύγει από αυτή.
Όμως και εμείς έχουμε αδυναμίες. Αν συμμετείχαμε οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες μαζικά στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε η Π.Ο.Λ., είναι βέβαιο, ότι αν μαζικά συμμετείχαμε, θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα.
Επειδή όμως ο κλάδος δεν μπορεί να μην έχει σύμβαση, η Π.Ο.Λ. διεκδικεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης ή την έκδοση σχετικής Διαιτητικής Απόφασης μέσω του ΟΜΕΔ.
Ο ΟΜΕΔ είναι όργανο συμβιβασμού οι αποφάσεις του οποίου κατά κανόνα κινούνται μέσα στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής. Όμως και εκεί εμείς δίνουμε τη μάχη.
Την ερχόμενη Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη θα γίνει συνάντηση του Μεσολαβητή του ΟΜΕΔ με την Π.Ο.Λ. και τις Εργοδοτικές Οργανώσεις. Αν όπως δείχνουν τα πράγματα δεν υπάρξει συμφωνία για την υπογραφή ΣΣΕ, ο Μεσολαβητής θα κάνει συγκεκριμένη Πρόταση, την οποία και θα αξιολογήσουμε.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Λ. συνεχίζει τον αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα καλεί όλους τους λογιστές και λογίστριες σε αγωνιστική επιφυλακή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Κατά τη διαδικασία ανάδειξης Μεσολαβητή στον ΟΜΕΔ, εκ μέρους των εργοδοτικών οργανώσεων πρότεινε 3,4% από 1.1.2008, 3,3% από 1.9.2008 και επίδομα Ισολογισμού 77%.

Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την Π.Ο.Λ.

Πηγή ΠΟΛ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο