Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Αίτημα ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας για παράταση στην υποβολή των ΜΥΦ και κατάργηση των προστίμων για τροποποιητικέςΠύργος 16/02/2018

ΠΡΟΣ
Υφυπουργό Οικονομικών κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου
 
Κοιν.
1) Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
2) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Χουλιαράκη
 
Θέμα: «Αίτημα για παράταση στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων και κατάργηση των προστίμων για τροποποιητικές»
 
Αγαπητή κυρία Υπουργέ,

Ως γνωστόν, στις 28/02/2018 λήγει η προθεσμία για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων Μ.Υ.Φ. Λόγω της υποχρεωτικής ένταξης φέτος όλων των αγροτών σε κάποιο καθεστώς ΦΠΑ πολλοί φορολογούμενοι και ειδικά οι ανένταχτοι πέρυσι αγρότες αλλά και οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που η επαφή τους με τα λογιστικά γραφεία μέχρι τώρα περιοριζόταν στη μία φορά το χρόνο -την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων- δεν  το γνωρίζουν. Επίσης λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών μας εξαιτίας των απανωτών αλλαγών που μας υποβάλλουν τα διάφορα υπουργεία, αλλά και λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτή τη δουλειά (μην ξεχνάτε ότι μέχρι 31/01/18 είχαμε τις υποβολές των ΦΠΑ των επιχειρήσεων), το γεγονός ότι αργεί πολύ η επεξεργασία των αρχείων από πλευράς της ΑΑΔΕ με αποτέλεσμα να κοιτάμε 2 και 3 ημέρες αν κάποιο αρχείο έγινε αποδεκτό ή απορρίφθηκε για κάποιο λόγο, και τέλος επειδή πολλές επιχειρήσεις ακόμα λαμβάνουν πιστωτικά τιμολόγια με ημερομηνία έκδοσης 2017, ζητάμε παράταση του χρόνου υποβολής μέχρι τις 31/3/2018 και διορθώσεις μέχρι 30/4/2018. Η συγκεκριμένη περίοδος δεν θα επηρεάσει την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς η υποβολή τους θα ξεκινήσει λογικά στα μέσα Απριλίου το νωρίτερο.

Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε, για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την εκκρεμότητα, ότι από τη στιγμή που οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται πλέον μέσω των τραπεζών, δεν υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης των συγκεντρωτικών καταστάσεων με τον τρόπο που γίνεται τώρα. Ζητάμε την επαναφορά του ορίου στα 300 ευρώ ανά παραστατικό με ένα αρχείο ανά έτος. Σε περίπτωση που δεν καταργηθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πρέπει να αλλάξει το καθεστώς προκειμένου να μην πληρώνονται πρόστιμα χωρίς λόγο. Η πρόταση της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας για το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι οι καταστάσεις αυτές πρέπει να έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μόνο. Δηλαδή αυτές οι καταστάσεις να είναι ενδεικτικές προκειμένου να ελέγχει το υπουργείο τα αδήλωτα εισοδήματα και να μην δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα  στις αδήλωτες δαπάνες, που δεν αποφέρουν καμία ζημιά στα δημόσια ταμεία, το αντίθετο μάλιστα. Επίσης πρέπει οι τροποποιήσεις των καταστάσεων αυτών να μην επιφέρουν κάποιο πρόστιμο, από τη στιγμή που οι αρχικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα. Αυτό το τελευταίο πρέπει κατά τη γνώμη μας να νομοθετηθεί άμεσα προκειμένου να μην χρεώνονται υπέρογκα πρόστιμα για λάθη που τις περισσότερες φορές δεν βλάπτουν τα δημόσια ταμεία.
 
Με τιμή

Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο