Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΟΕΕ Ελλάδας: «Προσβολή προς τον κλάδο να μας αγνοείτε στην έκδοση της ΚΥΑ για την Υπηρεσία Μιας Στάσης»ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 6934460146
Α.Φ.Μ. 999184257 Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών
E-mail : [email protected]
Web site : //www.pooeee.gr

Αθήνα 15/2/2018

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση προς: Την Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου
Τον Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή
Τον Πρόεδρο του Ο.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνο Κόλλια

Θέμα: Καθορισμός νέων κατηγοριών λειτουργίας της υπηρεσίας μιας στάσης (ΥΜΣ)

Κύριε Υπουργέ,
   
Στη συλλογή υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία βρίσκεται η διαδικασία της έκδοσης Κ.Υ.Α. με την οποία καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των κατηγοριών ΥΜΣ καθώς και οι προϋποθέσεις των εταιρικών μορφών. Είναι τουλάχιστον άδικο προς του συναδέλφους λογιστές να είναι απόντες από την όλη διαδικασία ενώ ταυτόχρονα δίνεται αυτή η δυνατότητα προνομιακά σε άλλη κατηγορία επαγγελματιών. Το μέτρο οδηγεί μεν στη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις Δ.Ο.Υ. όμως δε μειώνει την ταλαιπωρία και το κόστος του επιχειρηματικού κόσμου. Η αγορά έχει ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα μείωσης της γραφειοκρατίας αλλά και του κόστους. Οι συνάδελφοι λογιστές είναι συνεργάτες των επιχειρηματιών που επιμελούνται την όλη διαδικασία για την επιλογή της εταιρικής μορφής και τη σύσταση της. Η αποφυγή της ταλαιπωρίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ο πλέον κατάλληλος κλάδος, δηλαδή των λογιστών, έχει τη δυνατότητα να συστήνει εταιρείες και κάθε είδους επιχείρηση από τα γραφεία τους.

Κύριε Υπουργέ,
   
Είναι προσβολή προς τον κλάδο μας ενώ μας αποκαλείτε «συνεργάτες» και ζητάτε τη στήριξη μας στο έργο σας, ταυτόχρονα να μας αγνοείτε στην έκδοση της ως άνω Κ.Υ.Α. Ζητάμε να τροποποιηθεί άμεσα το κείμενο της, ώστε στην τελική διατύπωση του, να δίνεται η παραπάνω δυνατότητα και στους συναδέλφους λογιστές.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                            
Κωστόπουλος Βασίλειος                                                                

Ο Γ. Γραμματέας
Γκιόκας Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο