Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κάτω από τις 3.000 μονάδες ο Γ.Δ.

Πτωτικό ντόμινο στις αγορές προκαλεί η χρεοκοπία της Lehman θυμίζοντας μέρες της μεγάλης κρίσης του 1929. Οι ευρω-αγορές κατατρακυλούν, ενώ τα futures της Wall Street βουτούν πάνω από 300 μονάδες. Εντονες πιέσεις στο ΧΑ ρίχνουν το δείκτη στα όρια των 3.000 μονάδων

Κάτω από τις 3.000 μονάδες ο Γ.Δ.

Πτωτικό ντόμινο στις αγορές προκαλεί η χρεοκοπία της Lehman θυμίζοντας μέρες της μεγάλης κρίσης του 1929. Οι ευρω-αγορές κατατρακυλούν, ενώ τα futures της Wall Street βουτούν πάνω από 300 μονάδες. Εντονες πιέσεις στο ΧΑ ρίχνουν το δείκτη στα όρια των 3.000 μονάδων


Βουτιά στα χρηματιστήρια προκαλεί η αίτηση πτώχευσης της Lehman. Το ΧΑ βυθίζεται στα όρια των 3.000 μονάδων με απώλειες σχεδόν 3%. Τα futures στη Wall Street δείχνουν πτώση άνω των 300 μονάδων.  

Οι επενδυτές θορυβήθηκαν επίσης από την είδηση ότι η ασφαλιστική American International Group, στην προσπάθειά της να αποφύγει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της διαβάθμισης και να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια, έκανε το άνευ προηγουμένου διάβημα να ζητήσει βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση 40 δισ. δολαρίων από τη Fed.

Το μεγάλο deal στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με την εξαγορά της Merril Lynch από την Bank of America αντί του ποσού των 50 δισ. δολαρίων, αλλά και η υποχώρηση της τιμής του «μαύρου χρυσού» κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι δεν φαίνεται να είναι ικανά να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στις ανησυχίες των επενδυτών.

Εθνική, ΑΛΦΑ, ΤΤ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ πρωτοστατούν στον χορό των απωλειών.

Στον κλάδο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ΙΝΛΟΤ υποχωρεί πάνω από 4%, ενώ αυξημένες πιέσεις δέχονται και οι μετοχές της ΔΕΗ, της Μυτιληναίος και της Τιτάν.

Ευρώπη

Οι τράπεζες είναι οι μεγάλοι χαμένοι της σημερινής συνεδρίασης, με την BNP Paribas, την Credit Agricole, την Dexia, τη Fortis και τη Societe Generale να καταγράφουν απώλειες από 6% έως 9%.

Ασία

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα χρηματιστήρια της Ασίας, με την Macquarie Group, τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στην Αυστραλία να σημειώνει πτώση 11%, αμέσως μετά και τη δημοσίευση της είδησης στην εφημερίδα New York Times ότι η American International Group αναζητάει 40 δισ. δολάρια για να αποπληρώσει δάνειο το οποίο έχει συνάψει από τη Federal Reserve.

Οι γενικοί δείκτες στην Ταϊβάν, στις Φιλιππίνες και στην Ινδία κατέγραψαν απώλειες άνω του 4%.  

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο