Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Επιστολή ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας σχετικά με τις ΜΥΦ

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
ΧΡ. ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ 6, ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Καλαμάτα, 14/2/2018

ΠΡΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΉΣ ΔΗΜΟΣΊΩΝ ΕΣΌΔΩΝ
κο. Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κα. ΑΙΚ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ,
2) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κο Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ
3) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
4) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
5) Ο.Ε.Ε.
6) 11ο  Π.Τ. Ν.Α. ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ Ο.Ε.Ε.

ΑΙΤΗΜΑ

Με αφορμή ότι πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών του  φορολογικού έτους 2017, αλλά και τον τρόπο υποβολής τους, ως ΕΛΦΕΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ απαιτούμε:

• Να υπάρχει επαρκής χρόνος για την εκπλήρωση των λογιστικών και φορολογικών μας υποχρεώσεων για να μην μπαίνουμε μόνιμα στη ψυχοφθόρα διαδικασία αναμονής παρατάσεων, αλλά και για τον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών.

• Κατάργηση της ΠΟΛ.1022/7.1.2014 για την «υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών». Επαναφορά του ορίου για τις συγκεντρωτικές πελατών – προμηθευτών στα 300,00 € σε ετήσια βάση, με ένα αρχείο, όπως ίσχυε με τον 3842/2010, έως 31/12 του επομένου έτους χρήσης. Επιπλέον για τις συγκεντρωτικές του 2014 - 2017 να θεωρηθεί ως πιλοτική εφαρμογή και να μην λαμβάνονται υπόψη σε κανέναν έλεγχο.

Επίσης,

• Κατάργηση του αντιτίμου των 30,00 € για τα ετήσια υποχρεωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τους λογιστές - φοροτεχνικούς. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια είναι απαραίτητα για την σωστή άσκηση του επαγγέλματός μας, για αυτό πρέπει να γίνονται δωρεάν και το κόστος πρέπει να αναλαμβάνει το Ο.Ε.Ε..

• Κατάργηση του ετήσιου αντιτίμου των 15,00 € που αφορά την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού.


Με εκτίμηση το Δ.Σ.


Ετικέτες για αναζήτηση ΜΥΦ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο