Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΦΕΕ: Ενημέρωση για τη σύσταση υπό ίδρυση επιχειρήσεωνΑθήνα,  9 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση για την σύσταση υπό ίδρυση επιχειρήσεων


Στο περιθώριο των συναντήσεων της Διοίκησης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών με σκοπό την επισκόπηση των θέσεων και προτάσεων που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία, συζητήθηκε και το ζήτημα που έχει προκύψει με την σύσταση υπό ίδρυση επιχείρησης, κάτι για το οποίο έχουν κυκλοφορήσει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί κατάργησης του.

Για το θέμα αυτό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα κάτωθι:

Αρχικά, για τη διαδικασία σύστασης υπό ίδρυσης επιχείρηση σύμφωνα και με τις ΠΟΛ.1006/9.1.2013 και ΠΟΛ.1081/17.1.2011, οι εν λόγω επιχειρήσεις θα λαμβάνουν Α.Φ.Μ. από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία και την υποβολή εντύπων Μ2 ή Μ3 και Μ5 αντίστοιχα.

Στην συνέχεια και όπως αναγράφεται στην ΠΟΛ.1081/17.1.2011, για τη σύστασή τους, οι ιδρυτές θα πρέπει να μεταβούν σε μία από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.), συνυποβάλλοντας εκτός των άλλων και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα αναγράφεται το Α.Φ.Μ., που έχει λάβει η υπό ίδρυση επιχείρηση από την Δ.Ο.Υ., έτσι ώστε να μην εκδοθεί νέο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο