Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο Γιώργος Χριστόπουλος στη Χίο αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γιώργος Χριστόπουλος στη Χίο αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ένας ακόμη προορισμός - η Χίος, στο φορολογικό οδοιπορικό του συναδέλφου και έγκριτου συνεργάτη του κόμβου μας, φοροτεχνικού και πρώην καθηγητή ΤΕΙ, Γιώργου Χριστόπουλου ο οποίος είναι προσκεκλημένος από το 13ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στην Χίο επιμορφωτικό σεμινάριο 5 ωρών, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Στην ατζέντα της θεματολογίας, ο εισηγητής μέσα από την πολύχρονη διδακτική και αρθογραφική εμπειρία, βρίσκεται μια πλούσια ύλη, προσαρμοσμένη στην ενημερωτική επικαιρότητα των συναδέλφων Λογιστών - Φοροτεχνικών της ακριτικής Χίου, σε συνεργασία με τον Προέδρο Παναγιώτη Μπαρούτη και τα μέλη του Δ.Σ.

Θεματολογία:

- ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε3:

- Από την πρακτική και επιστημονική ματιά του μάχιμου Λ/Φ

- Η δομή και η λειτουργικότητά του με πρακτική άσκηση συμπλήρωσής του και συμπλήρωσης της δήλωσης στο έντυπο Ν, για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία.

- 30 ΣΗΜΕΙΑ SOS: τα βήματα στην προετοιμασία για το κλείσιμο της χρήσης 2017

- Εργασίες τέλους χρήσης με βάση τα ΕΛΠ σε απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία

- Όλα όσα μας χρειάζονται για την απογραφή των αποθεμάτων 31-12-2017

- Βήμα -βήμα οι λογιστικές εγγραφές κλεισίματος ισολογισμού, ο προσδιορισμός των αποτελεσμάτων (λογιστικών και φορολογητέων) σύνταξη των χρηματοοικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τον Ν. 4308/2014 Ε.Λ.Π

- Προθεσμίες Γενικών Συνελεύσεων και υποχρεώσεις δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ.

- Φορολογικός έλεγχος επιχειρήσεων:

- Ανάλυση βασικών διατάξεων - Διαδικασία Φορολογικού Ελέγχου, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

- Είδη φορολογικών ελέγχων - έλεγχος από το γραφείο ή επιτόπιος

- Τι πρέπει να γνωρίζει η επιχείρηση και ο Λογιστής για τον επιτόπιο φορολογικό έλεγχο.

- Επανέλεγχος πότε προβλέπεται ( «νέα στοιχεία»  «συμπληρωματικά στοιχεία»)

- Ποινολόγιο- Όλες οι νέες ρυθμίσεις ως προς την επιβολή της επιεικέστερης κύρωσης για φορολογικές

- παραβάσεις και τη μείωση των προστίμων ή των πρόσθετων φόρων με τους νόμους 4509/2017 και 4512/2018

- Παραγραφή

- Έμμεσες Τεχνικές Ελέγχου – Η τεχνική τραπεζικών καταθέσεων και δαπανών σε μετρητά

- Παραδείγματα -Ασκήσεις

- Σύντομη ανασκόπηση και επισήμανση σημαντικών θεμάτων:

Όπως:

- Οι νέες ρυθμίσεις για την αλλαγή φορολογικής κατοικίας,

- Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, κλπ

- Εκπιπτόμενες και μη εκπιπτόμενες δαπάνες με έμφαση στις ασφαλιστικές εισφορές και στη φορολογική μεταχείριση των αμοιβών που λαμβάνουν εταίροι και διαχειριστές νομικών προσώπων.

- Άλλα πρακτικά θέματα για την υποχρέωση αναμόρφωσης των δαπανών με διάκριση σε μόνιμες και προσωρινές.

- Αγρότες: σχετικά με τις προϋπόθεσες για την τήρηση βιβλίων ή απαλλαγή και τον τρόπο φορολόγησης σε σχέση με το αφορολόγητο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Τα Μέλη, και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που είναι κάτοχοι της επαγγελματικής ταυτότητας. Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν επίσης τα Μέλη του Ο.Ε.Ε. και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, οι οποίοι είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι γενικώς. Όσοι ενδιαφερόμενοι υπάγονται σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να προσκομίσουν νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Βεβαίωσης Διακοπής Εργασιών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν

Τόπος διεξαγωγής Σεμιναρίου:
Ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο (Grecian Castle)
Λεωφόρος Ενώσεως 6, Хίος 821 00

Ώρα έναρξης:
09:00

Μετά το τέλος του σεμιναρίου και εφόσον αιτηθεί από τον ενδιαφερόμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 22510 25634 καθημερινά από τις 9.00 έως τις 14.00.


Ο Πρόεδρος του Π.Τ
Παναγιώτης Μπαρούτης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο