Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλογοσκούφης: Δεν αποκλείονται μελλοντικές αλλαγές για τα μπλοκάκια

Ανοικτό άφησε ο Γιώργος Αλογοσκούφης το ενδεχόμενο αλλαγών στο μέλλον στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια, εφόσον κατά την εφαρμογή του νόμου προκύψουν προβλήματα.

Αλογοσκούφης: Δεν αποκλείονται μελλοντικές αλλαγές για τα μπλοκάκια

Ανοικτό άφησε ο Γιώργος Αλογοσκούφης το ενδεχόμενο αλλαγών στο μέλλον στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια, εφόσον κατά την εφαρμογή του νόμου προκύψουν προβλήματα.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει αλλαγές την τελευταία στιγμή, αλλά υποσχέθηκε ότι το θέμα θα εξεταστεί και ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει νέα ρύθμιση.

Σήμερα, η ρύθμιση υπερψηφίστηκε με 51 «υπέρ» (των βουλευτών της ΝΔ) και 49 «όχι» από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης παρά τις έντονες διαφωνίες βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των εργαζομένων.

Η τελική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών αφήνει ανικανοποίητους χιλιάδες εργαζόμενους που αμείβονται με το δελτίο παροχής υπηρεσιών καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο για τους εργαζόμενους άνω των 30 ετών.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης διατήρησε το αφορολόγητο όριο των 10.500 για όλα τα δελτία παροχής υπηρεσιών (και όχι μόνο για όσα «φιλοξενούν» αποδείξεις ενός εργοδότη), αρκεί ο κάτοχός τους να μην έχει κλείσει τα 30 έτη.

Όπως είπε, κατέληξε στην απόφαση για το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο, «επειδή δεν θέλουμε να διατηρήσουμε επ άπειρον το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου, που υποκρύπτουν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, γι αυτό και μπήκε το ηλικιακό όριο».

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο