Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

«Ένας χρόνος λειτουργίας της ιστοσελίδας kathimerinotita.gov.gr»ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

8 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας χρόνος λειτουργίας της ιστοσελίδας kathimerinotita.gov.gr


Ένα χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει αύριο, 9 Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις σχέσεις τους με τους δημόσιους φορείς.

Το τελευταίο δωδεκάμηνο καταχωρήθηκαν συνολικά στο σύστημα περίπου 8.000 υποθέσεις, εκ των οποίων το 72,1% έχει ήδη περαιωθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια κάθε φορά υπουργεία, ενώ το 18,8% βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας. Από τις περαιωμένες υποθέσεις, το 40,8% είχε θετική έκβαση για τον ενδιαφερόμενο, το 21,1% γενικεύτηκε και εξυπηρέτησε το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, το 18,8% μετουσιώθηκε σε πρόταση/υπόδειξη ορθότερης λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, το 13,9% είχε αρνητική έκβαση, ενώ το 5,4% απαίτησε νομοθετική πρωτοβουλία με σημαντικότερες τη διαγραφή βεβαιωμένων χρεών από τις Δ.Ο.Υ. σε ανασφάλιστους ασθενείς για νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία και την υπερψήφιση της τροπολογίας 1409/44 του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας που διορθώνει την αδικία που αφορούσε την απουσία κλιμακωτής χρέωσης της ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια έχοντας πάντα ως γνώμονα την προώθηση λύσεων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών!
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο