Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Συγχωνεύσεις: Η Επιτροπή θα αξιολογήσει την εξαγορά της Shazam από την Apple


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε αίτημα της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Ισλανδίας, της Ιταλίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας να αξιολογήσουν, βάσει του κοινοτικού κανονισμού ανταγωνισμού, την προτεινόμενη απόκτηση της Shazam από την Apple. Η Επιτροπή θεωρεί ότι η συναλλαγή μπορεί να απειλήσει να επηρεάσει αρνητικά τον ανταγωνισμό στον ΕΟΧ.

Η προτεινόμενη από την Apple εξαγορά της Shazam δεν πληροί τα κατώτατα όρια κύκλου εργασιών που ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός ανταγωνισμού για τις συγχωνεύσεις που πρέπει να κοινοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή έχουν κοινοτική διάσταση.

Η Αυστρία υπέβαλε αίτηση παραπομπής στην Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 22 παράγραφος 1 του κοινοτικού κανονισμού. Η διάταξη αυτή επιτρέπει στα κράτη μέλη να ζητήσουν από την Επιτροπή να εξετάσει μια ενοποίηση που δεν έχει κοινοτική διάσταση αλλά επηρεάζει το εμπόριο εντός της ενιαίας αγοράς και απειλεί να επηρεάσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στο έδαφος των κρατών μελών που υποβάλλουν το αίτημα.
Στη συνέχεια, η Ισλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Ισπανία και η Σουηδία ενέκριναν την αίτηση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η συναλλαγή ενδέχεται να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, γιαυτό και θα ζητήσει τώρα από την Apple να κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες για την συναλλαγή αυτή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο