Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΕ-ΔΟΥ: «Κατηγορηματικά αντίθετη στις νέες διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών»Αθήνα 5.2.2018
Αρ. Πρωτ.: 1258

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του κλεισίματος της 3ης αξιολόγησης, νομοθέτησε την επέκταση του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών - εξπρές και σε οφειλέτες του Δημοσίου από τον Μάιο του 2018.

Δεδομένου ότι για χρέη προς στο Δημόσιο δεν εξαιρείται η πρώτη κατοικία από την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό, ο κίνδυνος απώλειας της οικογενειακής στέγης για χιλιάδες οφειλέτες είναι πλέον υπαρκτός και μάλιστα έναντι πενιχρού αντιτίμου (όχι με την αντικειμενική, αλλά με την αγοραία αξία).

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή της σε αυτές τις διαδικασίες των πλειστηριασμών.

Θεωρούμε ότι οι εξωπραγματικοί στόχοι-ρεκόρ είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο για το 2018 (5,6 δις ευρώ), θα οδηγήσουν αναγκαστικά τις υπηρεσίες μας στην εξάντληση της αυστηρότητας λήψης αναγκαστικών μέτρων, γεγονός που μας βρίσκει διαμετρικά αντίθετους.

- Αφουγκραζόμαστε την ανησυχία των πολιτών που η υπερφορολόγηση τους έχει γονατίσει και δηλώνουμε ότι ως εργαζόμενοι στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας.

- Καλούμε την Κυβέρνηση να προστατέψει την πρώτη κατοικία και να την εξαιρέσει από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο.

- Καταδικάζουμε τα φαινόμενα βίας, αυτοδικίας, απειλών και εκβιασμών προς τους συναδέλφους μας από αυτόκλητους δήθεν προστάτες των οικονομικά αδυνάτων και καλούμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι απολύτως αναγκαία η προστασία της πρώτης κατοικίας και διευκρινίζουμε ότι δεν αναφερόμαστε στην προστασία των στρατηγικών κακοπληρωτών.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ


Ετικέτες για αναζήτηση πλειστηριασμοί


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο