Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χαρακτηρισμός του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη» σε τρίτεκνους και πολύτεκνους μικροκαλλιεργητέςΑπαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου κατέθεσε έγγραφο το οποίο αναφέρει τα εξής: 

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο διέπει το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.), και, ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου 3874/2010 (Α'151), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 65 του ν. 4389/2016 (Α'94), για να χαρακτηριστεί ένα φυσικό η νομικό πρόσωπο ως «επαγγελματίας αγρότης», θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του.

Επίσης, προς διευκόλυνση των πολυτέκνων και των ευπαθών ομάδων του αγροτικού πληθυσμού, προκειμένου να αποκτήσουν την ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» και, συνεπώς, να ωφελούνται από τα αντίστοιχα ευεργετήματα, προωθήθηκε η υπ. αριθμ. 134430/4-3-2011 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Προσδιορισμός του αγροτικού εισοδήματος», σύμφωνα με την οποία, στο συνολικό εισόδημα, το οποίο συγκρίνεται με το αγροτικό, δεν προσμετρώνται τα επιδόματα των πολυτέκνων και της ανεργίας, καθώς και τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα.

Πέραν τούτων όμως, επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε επιπλέον αλλαγές στον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική δραστηριότητα ή του συνολικού εισοδήματος αποτελούν θέματα φορολογικής πολιτικής.


Ετικέτες για αναζήτηση αγρότες πολύτεκνοι μικροκαλλιεργητές


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο