Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συνάντηση του Προεδρείου του ΟΕΕ με τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873,  e-mail: [email protected]

Αθήνα, 05-02-2018  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα τρέχοντα θέματα της οικονομίας συζήτησαν τα μέλη του Προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη συνάντηση, που είχαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Υπενθυμίζεται ότι το ΟΕΕ αποτελεί άτυπο οικονομικό σύμβουλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.Η συζήτηση επικεντρώθηκε:

Στην επόμενη μέρα μετά το τρίτο μνημόνιο, για την οποία ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο χαμηλότερος βαθμός εποπτείας για τη χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εκτραπούμε ξανά στο δημοσιονομικό σκέλος. Απαραίτητο συστατικό για να διασφαλιστεί η ομαλή έξοδος στις αγορές είναι – σύμφωνα με τον κ. Κόλλια – και η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους, που και αυτή προϋποθέτει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, αλλά και δέσμευση των δανειστών.

Στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ώστε να απελευθερωθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών, να εξορθολογιστεί η αγορά ακινήτων, με ταυτόχρονο σεβασμό στην πρώτη κατοικία και διασφάλιση της προστασίας της, όχι για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά μόνο για όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους. Πάγια θέση του Επιμελητηρίου είναι και η παροχή της δυνατότητας στο δανειολήπτη να εξαγοράσει το δάνειό του στην τιμή, που έχει προσφερθεί στο fund.

Στη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα, το οποίο να μην είναι κρατικοδίαιτο και να διαμορφώνει τις συνθήκες εκείνες, που να διευκολύνουν τις επενδύσεις. Όπως είπε ο κ. Κόλλιας, απαιτείται η συμφωνία σε ένα φορολογικό σύστημα με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, που θα παραμείνει σταθερό για εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά και οι κινήσεις εκείνες, που θα απλοποιήσουν την αδειοδότηση επιχειρήσεων, θα μειώσουν τη γραφειοκρατία και θα αυξήσουν την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης. Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και το σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στη λάθος κατεύθυνση που κινείται το εκπαιδευτικό σύστημα, με τη διαρκή υποβάθμιση της διδασκαλίας των οικονομικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το ΟΕΕ, με παρεμβάσεις του στα αρμόδια υπουργεία, έχει προτείνει την ενίσχυση του ρόλου των οικονομικών μαθημάτων στα προγράμματα διδασκαλίας των γυμνασίων και λυκείων της χώρας.       Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141866
2132141882
2132141870
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο