Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Τσακαλώτος: Από τα 100 δις ληξιπρόθεσμα το 85% αφορά 17.000 ΑΦΜ - Θα έρθουν φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη (Video)Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για ορισμένα θέματα της Οικονομίας.


Σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι ακόμη σε δύσκολη κατάσταση δεν το έχουμε κρύψει ποτέ. Το ξέρουμε και ξέρουμε ότι η ανάπτυξη θα πάρει καιρό να επηρεάσει και μεγάλα κομμάτια της κοινωνίαςΛηξιπρόθεσμα και χρέη πολιτών


Σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα που έχουν φτάσει τα 100 δις αλλά και με την δυσκολία που έχουν 4.000.000 φορολογούμενοι να πληρώσουν τα χρέη που έχουν στο δημόσιο, ο Υπουργός σημείωσε ότι το νούμερο αυτό είναι παραπλανητικό.  Από τα 100 δις τα 85 δις τα χρωστάνε 17.000 ΑΦΜ είπε σχετικά. Όντως πολύς κόσμος χρωστάει 300 ευρώ π.χ. στο δημόσιο αλλά το μεγάλο ποσοστό το χρωστάνε μερικές χιλιάδες άτομα. 


Σχετικά με το θέμα της υπερφορολόγησης


Σχετικά με τους υπάρχοντες υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ο υπουργός ανέφερε πως στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Μάιο θα προβλέπονται 3,5 δισ. ευρώ για φορολογικές ελαφρύνσεις σε μια 5ετία. «Θα είναι πρωτίστως για τη μεσαία τάξη, για τις ομάδες που έχει δυσκολέψει περισσότερο η ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, παράλληλα, τα αντίμετρα και τον δημοσιονομικό χώρο, που, όπως είπε, τον δημιούργησε η κυβέρνηση.Σχετικά με την προληπτική γραμμή επιτήρησης μετά το πρόγραμμα ο υπουργός οικονομικών ανέφερε:

«Προσδοκούμε σε μια αλλαγή επιτήρησης που σιγά σιγά από επιτήρηση και στόχων και μέσων θα είναι μια επιτήρηση επίβλεψης των στόχων».
Ο κος Τσακαλώτος ανέφερε επίσης ότι η χώρα θα έχει έως την άνοιξη το δικό της πρόγραμμα με αναπτυξιακούς στόχους και άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει ως επίκεντρο τη συνέχιση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα τσιγάρα και στο πετρέλαιο, τη δημόσια διοίκηση, τον επενδυτικό τομέα, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες. Το πρόγραμμα αυτό, είπε ο υπουργός, θα δει ο Ελληνικός λαός στις βουλευτικές εκλογές το 2019.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε επίσης κατά της προληπτικής γραμμής στήριξης, λέγοντας πως «το σημαντικό είναι να βγει η χώρα από την τεχνική βοήθεια, δεν είναι σωστό για μια χώρα να μην έχει την ωριμότητα και την πίστη ότι η κυβέρνηση, οι θεσμοί, οι τράπεζες , οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι μια κανονική χώρα χωρίς πρόγραμμα. Ο μόνο λόγος που είσαι σε ένα πρόγραμμα είναι για να βγεις από αυτό».Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο