Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με ρυθμισμένες οφειλές και σκοτωμένα όνειρα…

1 Φεβρουάριου 2018 Σχόλια
Με ρυθμισμένες οφειλές και σκοτωμένα όνειρα…
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά




Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός



Έξω είχε νυχτώσει για τα καλά και λυσσομανούσε ένα ψυχρός βοριάς. Διάφορα χαρτιά βρίσκονταν αραδιασμένα φύρδην μίγδην πάνω στο γραφείο του, μαζί με απλήρωτους λογαριασμούς, όμως δεν είχε το κουράγιο να τα τακτοποιήσει. Τα άφησε γι΄ αύριο γιατί δεν άντεχε άλλο την πνιγηρή ατμόσφαιρα. Έσβησε τα φώτα κι έκλεισε βιαστικά την ξύλινη πόρτα με μηχανικές κινήσεις.

Βγαίνοντας στο δρόμο, σήκωσε το γιακά του πανωφοριού του για να προστατευτεί λιγάκι απ΄ το ξεροβόρι κι άρχισε να περπατά βιαστικά. Δεν ξέρει όμως που πηγαίνει, νιώθει χαμένος. Άλλωστε, μετά το χωρισμό, κανείς δεν τον περίμενε στο μικρό δυαράκι που είχε μετακομίσει πρόσφατα. Ο προορισμός του ασαφής, η πυξίδα χαλασμένη και τα χάχανα του κόσμου τρυπούν τα μηνίγγια του. Στα βήματά του μπερδεύονται αριθμοί και στο μυαλό του μύριες σκέψεις και υποχρεώσεις. Η δουλειά πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και η ζωή του τα τελευταία χρόνια πλημμύρισε από οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που όλο και διογκώνονταν. Μέσα στους νευρώνες του εγκεφάλου του ταξιδεύουν τελευταία και κάποιες πολύ αρνητικές σκέψεις, είναι απελπισμένος και απογοητευμένος.

Παίρνει μια βαθιά ανάσα καθώς βαδίζει δίπλα στην προκυμαία. Αύριο τελικά θα κάνει μία ακόμη ρύθμιση, με ηλεκτρονική αίτηση αυτή τη φορά, παρόλο που είχε και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές. Άλλαξε χθες η διαδικασία και πλέον μπορεί να το πράξει, αποφεύγοντας έτσι την ταπεινωτική γι΄ αυτόν αναμονή στο γκισέ της εφορίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τα αδιάκριτα βλέμματα των υπαλλήλων. Η πολιτεία φρόντισε να δίνεται πλέον αυτή η δυνατότητα, ενώ για άλλα θέματα κώφευε διαχρονικά οδηγώντας τον τελικά στο μαρασμό. Αναρωτιέται τι έφταιξε και έφτασε ως εδώ. Έφταιγε αποκλειστικά ο ίδιος ή έχουν μερίδιο ευθύνης κι άλλοι; Δίχως να πάρει απάντηση θα πορευτεί λίγο ακόμη βαδίζοντας πάνω στο τεντωμένο σχοινί της βιοτής του. Θα χει όμως ρυθμισμένες οφειλές, μα συνάμα τσαλαπατημένη αξιοπρέπεια και σκοτωμένα όνειρα…



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης