Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία κλεισίματος - συγχωνεύσεων ΔΟΥ»
Αθήνα, 29/01/2018
Αρ.Πρωτ.:34

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου μας με τον Διοικητή τηε ΑΑΔΕ, στην οποία τέθηκαν μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο μας:

1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ

Για την ένταξη στα περιγράμματα και το πλήθος των καταγγελιών που καθημερινά στον Σύλλογο συναδέλφων για κατάφορες αδικίες κατά τη διαδικασία αυτή, μας δήλωσε ότι διερευνάται η δυνατότητα (μιας και ο νόμος δεν το προβλέπει) συγκρότησης Επιτροπής που θα κρίνει αυτές τις ενστάσεις και αυτό σε συνάρτηση με το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο και θα εκτιμηθεί το επόμενο διάστημα. Ο Σύλλογος μας ανέδειξε για άλλη μια φορά την πάγια θέση του για τα Περιγράμματα και επισήμανε ότι αυτές οι καταστάσεις είναι ενδεικτικές για τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας στο εσωτερικό Υπηρεσιών μας.

2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η διαδικασία της αξιολόγησης (με κριτήρια που δεν έχουν, όπως είπε, ακόμα προσδιοριστεί) και η σύνδεση της κάθε θέσης με το επίπεδο μισθού θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο.

3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ»

Για τους συναδέλφους που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά, επανέλαβε ότι αυτό είναι θέμα της Πολιτικής Ηγεσίας και του κ. Τσακαλώτου.Ανέφερε ότι επί της ουσίας δεν υφίσταται σε περίπτωση θεσμοθέτησής της πρόβλημα δημοσιονομικό !!! Μετά από πίεση για ουσιαστική στήριξη του αιτήματός μας, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, έθεσε στο τραπέζι το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου και τον κίνδυνο να ανοίξει συνολικά το θέμα της προσωπικής διαφοράς.

4. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για τη συνεδρίαση που Πειθαρχικού Συμβουλίου χωρίς την εξασφάλιση της δυνατότητας παρουσίας και συμμετοχής όλων των εκπροσώπων των εργαζομένων, δεσμεύτηκε να το δει και να μας απαντήσει άμεσα. Ο Σύλλογος κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κανενός είδους αποκλεισμό εκπροσώπων εργαζομένων από συνεδριάσεις οργάνων στα οποία είναι θεσμοθετημένη η συμμετοχή των εργαζομένων. Οι απαντήσεις δε περί τυπικών προβλημάτων, που ίσως δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως απ' την πλευρά της Διοίκησης, όταν μάλιστα κρίνονται ζωές οικογενειών, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές... Εν αναμονή λοιπόν απαντήσεων...

5. ΚΛΕΙΣΙΜΟ Δ.Ο.Υ.
Τέθηκε το ζήτημα των πληροφοριών περί σχεδίων για νέο κλείσιμο Εφοριών. Ο Διοικητής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία κλεισίματος - συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ., τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια. Το συνολικό σχέδιο για την Επικράτεια θα δοθεί στην ΠΟΕ-ΔΟΥ (όπως έχει συμφωνήσει) με τα πλήρη στοιχεία, όταν είναι έτοιμος.


6. ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Για την κατάσταση που επικρατεί στις Δ.Ο.Υ., τις συνθήκες εργασίας, την θέρμανση, τα αναλώσιμα, την ασφάλεια, τις διαρρήξεις κλπ,.... ουδέν νεώτερον. Ο Διοικητής αναφέρθηκε στις ευθύνες του Γενικού Λογιστηρίου, τα προβλήματα στην επικοινωνία ΑΑΔΕ - ΓΛΚ, τα προβλήματα στη μετακίνηση υπαλλήλων μεταξύ των ΑΑΔΕ - ΓΛΚ κλπ κλπ. Σε κάθε πάντως περίπτωση αυτό που προκύπτει απ' τη συνάντηση είναι ότι δεν αναμένεται άμεσα αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που απασχολούν τις ΔΟΥ και καθιστούν δύσκολη την λειτουργία τους. 

7. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Για τους Συναδέλφους που πρόκειται να μετακινηθούν στην Νέα Δομή που θα λειτουργεί υπό τους Εισαγγελείς και θα υπάγεται απ' ευθείας στον Υπουργό Οικονομικών ανέφερε ότι θα γίνουν μέσω προκήρυξης-πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός Υπαλλήλων για μετακίνηση μέσω της παραπάνω διαδικασίας, η επιλογή θα γίνει με άλλο τρόπο (χωρίς να δώσει παραπάνω στοιχεία).

8. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Για τις καθαρίστριες και την καταβολή των αναδρομικών δήλωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, ενώ για τις καθαρίστριες έργου και την ανανέωση των συμβάσεών τους, δεν ήταν σε θέση μας πει κάτι συγκεκριμένο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας:
1) Θα συνεδριάσει προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα και τα ζητήματα που προκύπτουν μετά τη συγκεκριμένη συνάντηση,
2) Θα ενημερώσει αναλυτικά και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ, το οποίο έχει προγραμματίσει Συνεδρίαση την Τετάρτη 31/1/2018.

Για τις αναλυτικές εκτιμήσεις του Συλλόγου και τις αποφάσεις που θα ληφθούν, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο