Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Strong customer authentication: Επιστολή της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (‘EBA’) σχετικά με τα ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα στο πλαίσιο της PSD 2Στις 26 Ιανουαρίου 2018, η EBA απέστειλε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά τα ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα (‘RTS’) «για την αυστηρή εξακρίβωση της ταυτότητας του πελάτη και τα κοινά και ασφαλή πρότυπα επικοινωνίας» (“strong customer authentication and common and secure open standards of communication”) στο πλαίσιο της νέας Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Πληρωμών (‘PSD 2’).

Στην εν λόγω επιστολή η ΕΒΑ:
- επικροτεί την επίσπευση των διαδικασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με την υιοθέτηση των εν λόγω RTS από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,
- εκφράζει την ανησυχία της αναφορικά με το διαχειριστικό και λειτουργικό κόστος που ενδέχεται να επέλθει, τόσο για τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών (π.χ. πιστωτικά ιδρύματα) όσο και τις αρμόδιες εθνικές αρχές και την ίδια από συγκεκριμένες διατάξεις των εν λόγω RTS, ιδίως σε ότι αφορά τη διαδικασία που άπτεται της πιστοποίησης των ‘APIs’ για την εξαίρεση χρήσης πρακτικών “screen scraping” από ‘PISPs’, ‘AISPs’ και ‘CISPs’, και
- επισημαίνει ότι είναι έτοιμη να συνδράμει περαιτέρω σε τεχνικά ζητήματα που θα ανακύψουν από την εφαρμογή της PSD 2 και των κατ’ εξουσιοδότηση πράξεων που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της εν λόγω Οδηγίας.

EBA Letter


Ετικέτες για αναζήτηση RTS ΕΒΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο